22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÜZÜMLÜ - ERZİNCAN

TOKİ konutları sahiplerini buldu

Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesinde TOKİ tarafından 'Tarım Köy Evleri Projesi' kapsamında yapımı gerçekleştirilen 61 konutun kura çekimi yapıldı.

Altınbaşak Belediyesi düğün salonunda gerçekleştirilen kura çekimine başvuruda bulunan aileler, Altınbaşak belediye çalışanları, Üzümlü Noterliği yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Altınbaşak beldesine ait 40 bin metrekarelik bir alanda kurulan 61 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için Üzümlü Noterliği, hak sahipleri ve halkın huzurunda yapılan kura çekiminde büyük heyecan yaşandı. Kura çekimi sonucunda konut sahibi olanlar sevinirken 5 müracaat sahibinin elenmesi ise üzüntü ve hayal kırıklığı yaşattı.

Proje hakkında bilgi veren Altınbaşak Belediye Başkanı Ercan Bektaş, Altınbaşak ve Bayırbağ Beldesi belediyeleriyle TOKİ arasında imzalanan işbirliği protokol çerçevesinde Başbakanlığın oluruyla proje kapsamında geçen yıl kamulaştırma çalışmalarının tamamlanarak yapımı planlanan konutların inşaatına da Mayıs 2007 tarihinde başlanıldığını belirtti.

Bektaş:" Tarım Köy Evleri Projesi Altınbaşak ve Bayırbağ beldesi belediyelerince ortaklaşa yürütülmekteydi. Bu kapsamda 61 adet konut Altınbaşak Beldesinde 40 konutta Bayırbağ beldesine ait olacak şekilde ihale edilmişti. Geçtiğimiz Mayıs ayı başında her iki beldede başlanan toplam 101 konutun yapımı tamamlandı. Altınbaşak'taki konutlara talebin fazla olması konut açığının giderilmesine bu proje yeterince cevap veremediğinden ileride halkın bu gibi taleplerini karşılamak için yeni çalışmalar ve yeni projelerimiz olacaktır. Kaybeden vatandaşlarımızın üzüntüleri ve hayal kırıklıkları telafi edilecektir. Keşke imkanlarımız olsaydı da vatandaşlarımızı kuraya tabi tutmadan ev sahibi yapabilseydik. Fakat konut sayımız kısıtlı olduğundan dolayı bu durumlar yaşandı. Ev sahibi olan vatandaşlarımızı kutluyorum. Evleri hayırlı olsun. Altınbaşak'ta bu konutların yapımı beldede hem şehirleşme açısından, hemde nüfus potansiyelinin arttırılması açısından kazanç olmuştur"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 13:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrullah çınar IP: 85.103.158.xxx Tarih : 29.10.2012 19:03:15

fiat ve evlerin m2 hakkında bilgi yok.