2
Haziran
2024
Pazar
ÜZÜMLÜ - ERZİNCAN

Üzümlü festivale hazırlanıyor

Erzincan'ın Üzümlü (Cimin) İlçesi'nde, bu yıl 4'ncüsü düzenlenecek Üzümlü Kültür, Turizm ve Üzüm Festivali'ne hazırlık yapılıyor. 

Üzümlü Belediyesi tarafından 30 Eylül Cuma günü, ilçe meydanında başlayacak festivalle ilgili bilgi veren Üzümlü Belediye Başkanı Ensari Sürücü, ilçeyle özdeşleşen siyah 'Cimin Üzümü'nün tanıtılması amacıyla başlatılan festivalin geleneksel hale geldiğini söyledi. Başkan Ensari Sürücü, ilçede yılda yaklaşık bin 500 ton üretilen ve başta Erzincan ve çevre iller olmak üzere, Karadeniz, İç Anadolu ve Marmara Bölgesi'ndeki pazarda tüketilen Cimin Üzümü'nün, ihracatının yapılabilmesi için üretiminin yaklaşık 3 katına çıkması gerektiğini ifade etti. 

Cumartesi günü saat 14.00'te açılış konuşmalarıyla başlayacak festivalde sünnet şöleninin ardından üzüm yarışması yapılacak. 

Programda daha sonra festival kapsamında düzenlenen şiir yarışması ile üzüm yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Üzüm festivali, belediye tarafından verilecek iftar yemeğinin ardından saat 20.00'de Konya Mevlana Sema Ekibi sema gösterileriye devam edecek. Saat 21.30'da başlayacak halk konserinde ise Zekai Tunca, Selahattin Alpay ve Nilgül Kıvılcım sahne alacak. 

Üzümlü İlçesi'ndeki üzüm festivale gece geç saatlerde gerçekleştirilecek havai fişek gösterileriyle sona sona erecek.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 17:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdurrahman soylu IP: 85.98.18.xxx Tarih : 22.05.2007 10:07:35
yaışmaların adaletlı yapılmasını ve hak yeyılmemesını ıstıyoruz