17
Haziran
2024
Pazertesi
ÜZÜMLÜ - ERZİNCAN

Üzümlü'de KÖYDES çalışmaları

Üzümlü İlçesi'nde, Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi kapsamında süren çalışmaların 2006 yılı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi. 

Kaymakamlık Köylere Hizmet Birliği tarafından KÖYDES Projesi çerçevesinde yürütülen çalışmaların tamamını 2006 yılı içerisinde bitirmeyi amaçladıklarını belirten Üzümlü Kaymakamı M. Kamil Sağlam, "İlçe genelindeki 20 projemiz tamamlanma aşamasında. 2006 yılı çalışmaları için 1 milyon YTL kaynak aktardık. 6 köyün 22 kilometrelik yolunda sürdürülen stabilize çalışmalarında 18 kilometrelik kısım tamamlandı. 
Ayrıca 6 köyümüzün 20 kilometrelik yolunun 1. ve 2. kat asfaltlama çalışmaları ile 6 köyde içme suyu inşaatları da bitirilme aşamasındadır. İnşaatları devam eden işlerin büyük bir kısmının eylül ayı sonu itibariyle bitirilmesini hedefliyoruz" dedi. 

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve bölgenin hayat kaynağı olan Çardaklı Projesi'ne de değinen Kaymakam Sağlam, yapımına uzun yıllar önce başlanan proje tamamlandığında Karakaya Beldesi ile Pişkidağ, Göller ve Çardaklı köylerinin ekonomik ve sosyal yönden kalkınacağını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 13:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?