27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

"Susuz köy kalmayacak"

Hakkari'nin Kırıkdağ Köyü Yukarı ve Aşağı Harput mahallelerinde yıllardır yaşanan içme suyu sıkıntısı, valilik tarafından yapılan su depolarıyla son buldu.

Uzun yıllardır içme suyu ihtiyaçlarını çeşmelerden karşılayan 35 haneli ve 200 nüfuslu Harput Mahallesi sakinleri, Hakkari Valiliği tarafından kendilerine yapılan su depoları sayesinde ilk defa musluk suyuna kavuştu.

Dün Bayındırlık İl Müdürü Erkan Ömeroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü A. Hekim Turgut ve İl Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreteri Süleyman Kaya ile birlikte şehirden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkdağ Köyü'ne bağlı Yukarı ve Aşağı Harput mahallelerine giden Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, 60 bin YTL'ye mal olan 100 tonluk su deposunun açılışını yaptı.

Bir evin mutfağına giren Vali Gürbüz 13 yaşındaki Nahide Akdoğan ile birlikte muslukları açtı. Köylülere 'suyu israfsız kullanın' nasihatinde bulunan Vali Gürbüz, imkanlar dahilinde hiçbir köyü susuz bırakmayacaklarını belirtti. Birçok köyde en küçüğü 30 ile 50 ton en büyüğü 100 tonluk olmak üzere yeni su depoları inşa ettiklerini dile getiren Vali Gürbüz, Harput Mahallesi'ne kaliteli bir su deposu yapan genç müteahhit Tahir Ege'yi başarılarından dolayı kutladı. 5. sınıf öğrencisi Nahide Akdoğan ile bir süre sohbet eden Gürbüz, "Genç kızımız doktor olmak istiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü genç kızı okutacak ve genç kızımız köyünde doktorluk yapacak" dedi.

Ramazan Akdoğan isimli öğrencinin, "Sayın valim fakir bir aile olmamıza rağmen 6 kişi aynı evde okuyoruz. Ben de liseyi bitirdim. Dershaneye gidecek param yok bana yardımcı olur musunuz" sorusuna Vali Gürbüz, "Bizim zamanımızda dershane yoktu. Okudum vali oldum, bu dershaneler de moda oldu" şeklinde cevap verdi.

Yaklaşık 2 aylık bir çalışmadan sonra 30 işçinin yardımıyla Serkani Yaylası'ndan 3 bin 700 metreden Harput Mahallesi'ne su getiren müteahhit Tahir Ege ise doğa koşullarının zorluklarına rağmen köyü suya kavuşturduğunu belirterek, inşa edilen 100 tonluk deponun 500 nüfusa yetecek kadar su verecek güçte olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 13:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?