4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali karla mücadeleyi denetledi

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Durankaya beldesi alternatif yolunun geçtiği 2 bin 700 rakımlı Şivekür tepesinde sürdürülen karla mücadele çalışmalarını denetleyerek, karla mücadele ekibine tatlı ikramında bulundu.

Yolun açılmasına sevinen köylüler ise halay çekerek sevinçlerini dile getirdiler. Şivekür tepesindeki yolda 1 kilometre boyunca yaya yürüyen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ile İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik ise yolun kaygan olmasından dolayı zor anlar yaşayarak düşme tehlikesi geçirdiler.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Süleyman Kaya, şehirden 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve 7 bin nüfuslu Durunkaya beldesi ile 9 köy ve 30 mezranın ulaşımını sağlayan 2 bin 700 rakımda Şivekür tepesinde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yürütülen karla mücadele çalışmalarını yerinde izlediler. Bir süre yaya yolda yürüyerek çalışmaları yakında izleyen, karla mücadele ekibine çikolata ve baklava ikramında bulunan Vali Nasuhbeyoğlu ile İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik kayarak düşme tehlikesi geçirdiler.

Yer yer 2 metre yakın karın bulunması ve rüzgarında yola kar doldurması üzerine kar kalınlığının 3 metreyi geçmesi çalışan iş makineleri ilginç görüntüler sergiledi. Yolun açıldığını öğrenen ve beldeye doğru yola çıkarak 2 bin 700 rakımdaki Şivekür tepesinde bekleyen Durunkaya beldesi sakinleri ise İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Süleyman Kaya'nın kolunu tutarak birlikte halay çekerek sevinçlerini dile getirdiler. Beldeye yakın olan alternatif yolun ilk defa erken açıldığını anlatan belde sakinleri vali ve beraberindekilere teşekkür ettiler.

Basın mensuplarına karla mücadele çalışması hakkında bilgi veren Vali Ayhan Nusuhbeyoğlu, yoğun kar yağışı ve çığların düşmesi sonucu 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Kar yağışı nedeniyle 230 köy ile 377 mezra yolumuzun yolu ulaşıma kapandığını 4 günlük bir çalışma sonucunda birçok köy yolunun ulaşıma açıldığını belirten Nasuhbeyoğlu, kapalı bulunan tüm köy ve mezra yollarının akşam saatlerine kadar tamamen ulaşıma açılacağını söyledi.

Nasuhbeyoğlu, "Önümüzdeki hafta yine bir yağış bekliyoruz. Bu yağışlar için vatandaşımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Yoğun tipi ve çığı olabileceği yerlerde fazla bulunduğu yerlerde fazla bulunmamaları gerekiyor. İl Özel İdaresi karla mücadele ekibi ağır kış şartlarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Bu çalışmadan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Tabii ki kar ve tipiye karşı mücadele etmek için devletimizin her türlü makinesi bulunmaktadır. Burada sadece disiplinli çalışmak gerekiyor. Gerek karayollarında gerek köy yollarında bu yıl geçen yıla göre kar yağışı daha az gözüküyor. Ama yolların açılmasıyla birlikte vatandaşımız rahatlıkla ulaşımlarını sağlayacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 14:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?