3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Karla mücadele ekibi engel tanımıyor

Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekibi çığ tehlikesine rağmen geceli gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Yoğun kar yağışına sahne olan Hakkari'de 3 gün içersinde 125 köy ve 370 mezra yolunu kısa sürede ulaşıma açan karla mücadele ekibi yöre halkından tam not aldı.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun saat başı takip ettiği karla mücadele ekibinin tarihten ilk defa 3 gün içersinde bir rekora imza attığı bildirildi. Kırsal kesimde bulunan köy ve mezra yollarındaki çığ tehlikesi tehlikesine rağmen geceli gündüzlü çalışan karla mücadele ekibi önceki gün Kato Dağı eteklerinde bulunan ve 6 ayrı noktaya çığların düştüğü ve kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı Cevizdibi köyü Taşüstü mezrası ile 9 köy ve 20 mezranın bulunduğu Geçitli gurup köy yollarını yeniden ulaşıma açtı. Ekiplerin yol çalışmasını görünce şaşıran köylüler tarihten ilk defa yollarının erken açıldığını belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler. Kato Dağı eteklerinde bulunan Cevizdibi köyü Taşütü mezrasındaki köylerine giderken aniden tipiye yakalanarak çevre köylere sığınan Mehmet ve Salih Betkar kardeşler ise yolun açılmasıyla birlikte kurtarılarak köylerine gönderildi.

Çığları aşarak köy yollarında çalışan personelini yalnız bırakmayan İl Özel İdaresi Müdürü Süleyman Kaya ile Köy Yolları Şefi Mirza Çiftçi, çalışmaları yerinde denetleyerek hem ekibine moral veriyor hem de kendilerine meyve ve tatlı ikramında bulunuyor. Gece geç saatlerde Durunkaya Beldesi'nin yolunu da ulaşıma açan karla mücadele ekibi, Pınarbaşı Mahallesi'nde yollar kapalı olduğu için hastaneye gidemeyen 6 çocuk annesi Hızım Çetin isimli bayanın umudu oldular. Çetin ailesi, yolun açılmasıyla birlikte hastalarını sabah saatlerinde hastaneye götüreceklerini belirterek, karla mücadele ekibine teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 10:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?