27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Anavatan heyeti Hakkari'de

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen olayları yerinde inceledikten sonra Hakkari'ye gelen Anavatan Partisi heyeti, Vali Erdoğan Gürbüz'le görüştü.

Şemdinli'de meydana gelen olayların ardından Anavatan Genel Sekreteri Mardin milletvekili Muharrem Doğan, Halkla İlişkiler Teşkilat Başkanı ve İnsan Hakları Komisyon üyesi olan Mersin Milletvekili Hüseyin Güler, Van Erciş İlçesi Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, Anavatan Van İl Başkanı Osman Tuncil, Hakkari eski Milletvekili Macit Piruzbeyoğlu ve Anavatan Hakkari İl Başkanı Ahmet Mühürdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu heyet, Hakkari'ye geldi.

İlk olarak Hakkari Valiliği'ni ziyaret eden heyet, burada Vali Erdoğan Gürbüz ile basına kapalı olarak yaklaşık 1.5 saat süren bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmenin ardından Genel Sekreter Doğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Anavatan Partisi olarak tespitlerde bulunmak üzere Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'ye geldiklerini belirterek, yaşananların tasvip edilecek bir olay olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Yaşanan olay tasvip edilecek bir olay değildir. Üzücü bir olaydır. Bu olayın üzüntüsü Şemdinli ve Hakkari'de yaşanıyorsa, Türkiye'nin her yerinde de yaşanmaktadır. Bu olayların karanlıkta kalmasını asla istemiyoruz. Aydınlatılmasını istiyoruz. Bu olayın kapatılmasını hiç kimse isteyemez. Buna kimsenin gücü de yetmeyecektir.

Hiçbir zaman bu olay kapanamaz ve gidebileceğimiz kadar üzerine gideceğiz. Araştırma önergesini vererek olayı meclise taşıyacağız. Bu olayı Türkiye'nin meselesi haline getirerek aydınlatılması, suçluların faillerin bulunması ve yüce adalete teslim edilmesi için çalışacağız. Tespitlerimizde çok önemli bilgilere ulaştık. Bu bilgileri heyet olarak rapor haline dönüştürüp Anavatan Partisi divanında tartışarak kamuoyuna açıklayacağız. Olay yargıya intikal etmiştir. Yargı alanının genişletilmesi hususunda bizim isteğimiz var. Yargı alanının genişletilmesi konusunda talebimiz oldu."

Halkla İlişkiler Teşkilat Başkanı ve İnsan Hakları Komisyon üyesi Mersin Milletvekili Hüseyin Güler ise, ülkede artık bu tür acıların yaşanmasını istemediklerini belirterek, "Acılar yaşanmasın. Toplumsal barışa kimse dinamit koyamaz. Siyasal süreç içerisinde herkesi, başta kamuoyunu sağ duyulu olmaya davet ediyoruz. Kamu burada sıcak şefkatle kollarını uzatmalı. Toplumun yaralarını sarmalı" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından Anavatan İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden ve geceyi Hakkari'de geçireceğini belirten heyet üyelerinin, yarın ilden ayrılması bekleniliyor.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 23:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?