27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Artık kanalizasyon var!

Hakkari'nin 7 bin 260 nüfuslu Keklikpınar Mahallesi, yıllar sonra kanalizasyona kavuştu. Kanalizasyon çalışmasıyla binlerce insan, evlerinin dışındaki tuvaletleri kullanmaktan kurtuldu.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı değişik köylerden göç ederek Keklikpınar Mahallesi'ne yerleşerek zor şartlar altında hayat mücadelesi veren aileler, kanalizasyon şebekesi olmadığı için 28 yıldır evlerinin önlerinde yapmış oldukları derme-çatma ve kapısı olmayan tuvaletlerde ihtiyaçlarını karşılıyorlardı.

Bin 163 hanelik mahallede tuvalet kuyruğuna girmek zorunda kalan aileler, önceki gün bu sıkıntıdan kurtulmuş oldu. Çocukların tuvalet için sıraya girdiği sırada, bazı kadınlar kameraların kendilerini de görüntülediğini görünce kaçtı. Bazı kadın ve çocuklar çalışmaları izlerken, yaşlı bir kadın ise belediye işçisine destek vermek için beton harcını elleriyle döşenmekte olan büzlerin üzerine dökerek yardımcı olmaya çalıştı.

Maddi imkansızlıklara rağmen mahalleyi altyapıya kavuşturan belediye ekibinin, şebekelerin bağlanacağı depo girişine kısa büzler kullanacağı yerde salça tenekelerini kullanması dikkatlerden kaçmadı. Hüseyin ve Ahmet isimli çocuklar, "Çocuklar tuvalete girmek için bir kaç yıldır sırayla kuyruğa giriyorduk. Kış aylarında ise tuvalet kuyruklarında üşüyorduk. Mahallemizi altyapıya kavuşturan belediye ye teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mahalle Muhtarı Ali Gül ise, ailelerin köylerinden göç etmesiyle birlikte ihtiyaçlarını karşılamak için kendi çabalarıyla dışarıda tuvalet yaptıklarını belirtti. Gül, "Yaptıkları derme-çatma tuvaletleri hep birlikte kullanmaya çalışıyorlardı. İnşallah artık bu tuvaletlerden kurtulacaklardır. Artık herkes kendi tuvaletlerini modern bir şekilde yapıp bu sıkıntıdan kurtulacaklarını umut ediyorum. Bizi bu sıkıntıdan kurtaran Belediye Başkanı Metin Tekçe'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 15:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?