27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Bir cinayet daha faili meçhulleştiriliyor"

Hakkari Özgür Yurttaşlar Girişim Grubu adına bir basın açıklaması yapan Mikail Atan, Yusuf Yaşar'ın kimliği belli kişiler tarafından öldürüldüğünü, ancak meçhulleştirildiğini iddia etti.

Altay Caddesi üzerinde bulunan Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Hakkari İl Başkanlığı'nda Özgür Yurttaşlar Girişim Grubu adına bir basın açıklaması yapan Mikail Atan, son dönemlerde Türkiye'yi eski karanlık günlere götürmek isteyen güçlerin olduğunu savundu. Hakkari'de önceki gün kimliği belli ancak meçhulleştirilen kişilerce öldürülen Yusuf Yaşar'ın valilik tarafından tüm kamuoyuna terörist olarak ilan edildiğini ileri süren Atan, Yaşar'ın Hakkari'de sevilen şahsiyetlerden olduğunu öne sürdü.

Atan, "Yusuf Yaşar'ın öldürülmesi ve sudan bahanelerle mesleki kişilerin ev aramaları adı altında gittikleri evleri darmadağın ederek insanlarımıza psikolojik işkence yapmalarının, barışa katkı sunmayacağı açıktır. Halklar arası çatışma ve ayrışmanın derinleşmemesi, kalıcı bir barışın sağlanması için tüm duyarlı kesimleri sağduyuya çağırıyoruz. Kürt halkına karşı başlatılan saldırıların bir devamı olarak gördüğümüz Yusuf Yaşar cinayetinin bir an önce aydınlatılarak, sorumluların adalet karşısına çıkarılmaları ve Yaşar ailesinden de özür dilenmesini istiyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından katılımcılar, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın, 'Kürt halkının önderi' olduğuna ilişkin hazırlanan kağıtlara ad ve soyadlarını yazarak, imza attı. Katılımcıların imza attıkları kağıtların BM Sekreterliği'ne ve Avrupa Konseyi'ne gönderileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 08:18:12
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 17:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?