27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Elma yardımı

Hakkari Gülereşbaba Camii imamı Cemalettin Kurt, yıllardır görev yaptığı caminin bahçesine diktiği ağaçlardan elde ettiği 2 ton elmayı yaklaşık 400 fakir aileye dağıttı.

Biçer Mahallesi'nde bulunan Gülereşbaba Camii'nde yaklaşık 25 yıldan beridir görev yapan imam Cemalettin Kurt, öğle saatlerinde fakir ailelere elma dağıtılacağı haberini verdi. Bunun üzerine kadın ve çocuklar elma bahçesine akın etti. Üst üste biriktirilen elmaları karşılarında gören ailelerden bazıları çuvala bazıları ise poşetlere elma doldurmanın telaşı içerisine girdi.

Bazı çocuklar elma toplayan ailelerine yardımcı olurken, bazıları da elmaların içine oturarak yemeye başladı. Telaşlı halleri ve sevinçleri gözlerinden okunan aileler, çocuklarıyla birlikte topladıkları elmaları alarak evlerinin yolunu tuttu. Berivan Sak, Merdan Tunç isimli çocuklar ise elmaları yetiştiren ve Ramazan ayında aileleri sevindiren cami imamına teşekkür etti.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cemalettin Kurt, yaklaşık 10 yıl önce caminin 2 ayrı bahçesine meyve ağaçları diktiğini belirterek, bu ağaçlardan elde ettiği meyveleri fakir ailelere dağıttığını söyledi.

Kurt, "Ben 35 yıldan beridir Hakkari'de imam olarak görev yapmaktayım. Bu 35 yılımın 25 yılını Gülereşbaba Camii'nde görev yaparak sürdürdüm. Camimizin 2 ayrı bahçesi var. Bu bahçelerimizin biri 2 bin, diğeri ise 14 bin metrekaredir. Ben de 10 yıl önce bu camimizin bahçelerine meyve ağaçları getirerek diktim. Yıllar boyunca yetiştirdiğim ağaçlardan aldığım meyveleri ise her yıl mahallede bulunan fakir ailelere dağıtıyorum. Camimizin bahçesinde elma, armut, üzüm ve ceviz gibi meyveler bulunuyor. Ancak bu meyvelerimizin çoğunluğunu elmalar oluşturuyor. Bu yıl yaz aylarında 2 tona yakın erik, sonbaharda ise 2 ton elmanın verimini aldım. Meyveleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da hem Gülereşbaba hem de cami hayrına mübarek Ramazan ayında yaklaşık 400 fakir aileye dağıttım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 13:56:10
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 20:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?