27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Gider ayak okul açtı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tokat iline atanan Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, kendi ismini taşıyan öğrenci yurdunun açılışını yaptı.

Hakkari Valiliği tarafından 2004 yılında Biçer Mahallesi'nde temeli atılan 4 katlı 388 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu, düzenlenen törenle hizmet açıldı. Köylerden gelerek şehirde okuyan öğrenciler için yapılan pansiyonda 120 kız ile 330 erkek öğrencinin kalacağı belirtildi.

Bugün öğle saatlerinde Biçer Mahallesi'nde pansiyon binası önünde yapılan açılış törenine, Vali Erdoğan Gürbüz, Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere, İl Milli Eğitim Müdürü A. Hekim Turgut, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü A. Hekim Turgut, "Bugün hüznü ve sevinci birlikte yaşıyoruz. Hüznü sayın valimizi başka yere uğurlamaktan dolayı, sevinci ise yeni bir öğrenci yurdunu açmaktan dolayı. İkisini bir arada yaşıyoruz. 20 yıllık emeği olan bir insan olarak sayın valimizden çok şey öğrendim. Valimizin ilime ve özellikle eğitimimize çok büyük katkıları olmuştur" dedi.

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz ise yaşadığı müddetçe Hakkari'yi hiç unutmayacağını belirterek, kendisini Hakkarili olarak hissettiğini söyledi. Vali Gürbüz, "Devlet terbiyemiz gereği vatanın ve bayrağımızın dalgalandığı her yerde onurla görev yaparız. Şimdi devletimizin ve hükümetimizin takdirine göre bu güzel serhat şehrimiz Hakkari'den Tokat'a atandım. Önümüzdeki hafta yeni valimiz gelecek.

Ben kendisini çok yakından tanıyorum tecrübeli bir valimizdir. İnşallah hizmet bayrağını hedefe ulaştıracaktır. Daha büyük hizmetler yapılacaktır. Zaten gelişmede budur. Sizler belki daha iyi imkanlara kavuşacaksınızdır. Bu veda konuşması değil çünkü biz bir ilden bir ile gidiyoruz. İnşallah Tokat'a da gittiğimiz zaman buranın imkanlarını bildiğimiz için başta pansiyon olmak üzere ihtiyaçları da buranın bir fahri takipçisi hemşehrisi olarak karşılayacağım. Sizlere söz veriyorum. Onun için bir veda konuşması yapmıyorum. Çünkü kendimi Hakkarili olarak hissediyorum.

Her gittiğimi yerde yaşadığım müddetçe burayı unutmamız mümkün değil. Büyük Önden Atatürk'ün dediği gibi güçlükleri birlik ve beraberlik içinde yenen bir milletiz. Terör olayları var. Oysa ki burada terör olayları olmazsa Avrupa'nın en güzel topraklarından daha iyi turizm cenneti olur. Güvenlik kuvvetlerimizin, jandarmamızın ve polisimizin sağladığı güvenlik ortamı içinde bu pansiyonları yapıyoruz. Bu terör belası olduğu zaman öğretmen de bulamıyorsunuz, kamu görevlisi de gelmiyor. İnşallah sizlerle beraber el ele vermek suretiyle bunu da kıracağız. Çünkü halkın gücü önünde duracak bir güç yoktur. Devlet halk işbirliği yapmak suretiyle nice nice başarılara imza atacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Gürbüz, kendi ismini taşıyan ve yaklaşık 1 trilyon 500 milyar liraya mal olan pansiyonun açılışını yaparak yatakhaneleri gezdi. Pansiyonu gezen Vali Gürbüz, daha sonra öğrencilere kot pantolon ve kalem hediye etti. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran öğrenciler, valinin gitmesini istemediklerini belirterek, bundan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Öğrenciler, "Valimizin gitmesini istemiyoruz. Şu ana kadar valimizin hiçbir kötülüğünü görmedik. Gerçekten çok üzgünüz" dediler.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 21:15:11
Güncelleme :26 Kasım 2005 Cumartesi 10:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?