27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hakkari beyaza büründü

Hakkari'de dün akşam saatlerinde belirli aralıklarla yağan yağmur, gece geç saatlerde yerini kar yağışına bıraktı.

Hayatı olumsuz yönde etkileyen kar kalınlığının dağların yüksek kesimlerinde 20, şehirde ise 10 santimetreyi bulduğu belirtildi. Sabah saatlerinde evlerinde çıkan vatandaşlar, gördükleri kar karşısında şaşırdı.

Bazı vatandaşlar toprak evlerinin damlarında biriken karları temizlerken, tezgahları kar altında kalan seyyar satıcılar ise işbaşı yapamadı. Esnaf ise dükkanlarının önlerindeki karları küreklerle temizlemeye çalışarak, biran önce işbaşı yapmaya çalıştı. Araçlarına zincir takmadıkları için sürekli badanaş yapan bazı sürücülere yardım eden vatandaşlar, araçları iterek hareket etmesini sağladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Abdullah Kurt isimli vatandaş, geçen yıl bu vakitte yaklaşık bir ay önce Hakkari'ye kar yağdığını belirterek, "Bu yıl ilimize kar geç yağdı. Seyyar satıcı arkadaşlarımızın çoğu kardan dolayı tezgahlarını açamadıkları için işbaşı yapamadı" dedi. Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürü Sefer Kaçmaz ise kar kalınlığının dağların yüksek kesimlerinde 20, şehirde ise 10 santimetreye ulaştığını belirtti. Kaçmaz, havanın yarında karla karışık yağmur ve karla geçmesinin beklendiğini ifade etti.

Hakkari Valiliği'nden alınan bilgiye göre, 16.12.2005 tarihi itibariyle yağan kar yağışı nedeniyle 120 köy kolundan 22 tanesinin ulaşıma kapandığı belirtildi. Açıklamada, Şemdinli İlçesi'nde 2, Yüksekova İlçesi'nde 13, merkezde ise 7 olmak üzere toplam 22 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 12:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?