4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hakkari'de halk pazarı kuruldu

Hakkari Belediye Başkanlığı, işportacıların bayram öncesi satışlarını yapmaları için Altay Caddesi'ni halk pazarı olarak belirledi.

Şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda satış yapan işportacıların, belediye tarafından belirlenen yer dışında satış yapmalarının yasaklandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, bayram öncesinde seyyar satıcıların vatandaşları rahatsız etmemeleri için Altay Caddesi'ni halk pazarı olarak oluşturduklarını söyledi. Kurt, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların rahat bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamak amacında olduklarını belirterek, "Kaldırımları işgal eden seyyar satıcılar ve alışveriş yapan vatandaşlar özellikle trafiği büyük ölçüde olumsuz yönde etkilemektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da işportacılar için halk pazarı yeri belirledik. Altay Caddesi'ni trafiğe kapatarak pazar yeri yaptık. Belirlediğimiz alanı trafiğe kapattığımız için esnaflarımız şimdiden satışlarını yapmaya başladı" dedi.

İşportacılardan Ahmet Taş ise, vatandaşın rahatlıkla alışveriş yapabileceği bir halk pazarı kuran belediye yetkililerine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 15:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?