27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hakkari'ye beton asfalt

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği'nin beton asfalt çalışmalarına başladığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karayolları 114. Şube Şefi İbrahim Onay, şehrin giriş noktasında bulunan Tekser Konutları mevkiinde başlattıkları asfalt çalışmasının İl Emniyet Müdürlüğü önüne kadar devam edeceğini, 1 kilometrelik yola beton asfalt dökeceklerini belirtti.

Onay, Hakkari-Van karayolunun giriş olan bu yolun araç trafiği açısından çok yoğun olduğunu kaydederek, "Şehre giriş yapan bütün araçlar buradan geçmektedir. Zemini sağlıklı olmadığı için her yıl asfalt çalışmaları yenilenmektedir. Kasisli olan bu yol, toz ve topraktan geçinmediği için asfaltlamaya karar verdik. 7 iş makinesiyle asfalt çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Yoldan geçen araç sürücüleri ise Depin mevkiinde yol genişletme çalışmaları bitmeden yapılan asfalt çalışmasına tepki göstererek, sözde dinamit yetersizliği yüzünden yarıda bırakılan yolun bitirilmesi gerektiğini belirtti. Sürücüler, "Şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiindeki yol çalışmaları dinamit yok diye yarıda bırakıldı. Toz dumanından dolayı birbirlerini görmeyen araçlar kaza yapıyor. Asfalt çalışmasının yolun tamamlandığı noktada başlatılması gerekiyordu" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 14:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?