27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İnsanlar nefes alamıyor

Hakkari'de havaların soğumasıyla birlikte binaların bacalarında çıkmaya başlayan dumanların oluşturduğu hava kirliliğinin, vatandaşları nefes alamayacak duruma getirdiği bildirildi.

Hakkarililer, bazı kamu kurumlar ile vatandaşlara ait binalardan akşam saatlerinden itibaren yoğun bir şekilde havaya yayılan dumanlara önlem alınmasını istiyor. Altay Caddesi başta olmak üzeri şehrin değişik 6 ayrı caddesi üzerinde bulunan binaların bacalarında sızan yoğun duman yüzünden vatandaşların, nefes almaktan bile zorlandığı belirtildi.

Şaban Çelik ve Ali Akın isimli vatandaşlar, yetkililerin yeteri kadar denetim yapılmadığı, kalitesiz kömürün şehre sokulmasıyla birlikte şehrin dumanlara büründüğünü belirtti. Çarşıda dolaşırken bile ağızlarını kapatmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, bir çok hastalığı da beraberinde getirecek zehirli dumanların önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. Valiliğin bir süre önce dar gelirli ailelere dağıtmış kömürün de dumana neden olduğunu iddia eden vatandaşlar, şehrin dumanlar yüzünden yaşanılmaz bir hale geldiğini söyledi.

Hakkari Valiliği Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise personelle yokluğu yüzünden kömür denetimlerini yapamadıklarını belirtti. Kendilerine başvuran kurumların imkanlar dahilinde denetimlerini yaptıklarını söyleyen yetkililer, bu iş sadece kendilerinin değil, belediyenin de yapması gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 15:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?