27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

K-9'lu geçit töreni

30 Ağustos Zafer Bayramı Hakkari'de düzenlenen törenlerle kutlandı. Çevrede geniş güvenlik önlemlerin alındığı kutlamalarda, K-9 köpekleri de askerlerle birlikte resmi geçit törenine katıldı.

Sabah saatlerinde valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, daha sonra Orduevi Askeri Gazinosu'nda devam etti. Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdal Öztürk'ün tebriklerin kabulünün ardından, Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen törenlere geçildi. Vali Erdoğan Gürbüz, Tuğgeneral Erdal Öztürk ve Belediye Başkanı Metin Tekçe askeri birliklerin ve halkın bayramını kutladı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Tahir Dündar, günün önemini belirten bir konuşma yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük zaferlerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 83. yıldönümünü kutladıkların belirten Dündar, ulu önder Atatürk'ün yolunda ilerlemeye devam ettiklerini söyledi.

Yapılan konuşmanın ardından askeri birlikler K-9 köpekleriyle birlikte geçiş törenine katıldı. Geçiş sırasında askerlerle birlikte yürüyen K-9 köpeklerinden birinin sürekli havlayarak yol kenarında görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırması ise dikkat çekti.

Tören boyunca binaların çatılarında görev alan keskin nişancılar adeta çevrede kuş uçurtmadı. Askeri kıyafet giyen Hakkarili çocuklar da askerlerle birlikte geçit töreninde yerlerini alırken, tam tesisatlı köy korucular da tören geçişine katıldı. Termal kameralı zırhlı araçların yanı sıra tam donanımla onlarca zırhlı araçlık konvoy geçiş yaptı. Geçiş sonunda Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na ait 2 askeri helikopterin tören alanının üzerinde defalarca tur atması kutlama etkinliklerine renk kattı.

Kutlama törenlerine, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat, Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç, CHP eski Milletvekili Mikail İlçin, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar ile daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 15:19:58
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 15:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?