27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kömür tozları istinat duvarını yıktı

Hakkari'de kış aylarında atılan ve yaz aylarına girilmesine rağmen kaldırılmayan kömür külleri, bir kamu kurumuna ait istinat duvarının yıkılmasına sebep oldu. Çevre Yolu üzerinde bulunan 3 blok halindeki 24 dairelik Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin kaldığı lojmanlarda geçtiğimiz kış aylarında kullanılan kömürlerin külleri, yaz aylarında kaldırılmayınca, kurumun milyarlarca lira harcayarak yaptırdığı istinat duvarına zarar verdi.

50 metre uzunluğundaki duvarın bir bölümü çökerken, halen duvarı dışa doğru sıkıştıran küllerin atılmaması halinde duvarın tümüne zarar verebileceği, altında zaman zaman oynayan çocuklarında büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Lojman çevresindeki Ahmet Kurt ve Ali Şahin isimli esnaf, eğitimcilerin kaldığı lojmanlardan şikayetçi olduklarını söyledi. Onlarca kişinin kaldığı lojmanların bahçesinde yığdırılan küllerin yağışlı ve sıcak havalarda pis kokular saçtığını, rüzgarda uçuşan küllerin dükkanlarına girdiğini, yolda geçenleri de rahatsız ettiğini belirten esnaflar, "Kış aylarında kurumun bahçesine toplatılan küller yolda geçen vatandaşları rahatsız gibi bizi de rahatsız ediyor. Kurumun bahçesi pislikten geçinmezken, çocukları da bu ortamda oyun oynuyor. Bu yetmiyormuş gibi bahçe duvarının arkasına üst üste biriktirilen tonlarca ağırlıktaki kül duvarı sıkıştırarak yıkılmasına neden oldu. Bu duvarın altında günde onlarca çocuk oyun oynadığı gibi içinde lojman sakinlerinin çocukları da bulunmaktadır. Eğitimcilerin kaldığı lojmanlarda yaşanan bu rezalet bir eğitim camiasına yakışmamaktadır. Vatandaşa örnek olacaklarına bu görüntüleri sergilemeleri bizleri üzmektedir. Yoldan geçen vatandaşlara, biz esnaflara zarar verdikleri için devletin duvarını yıkarak devleti bile zarara uğratmışlardır" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek ise, lojman sakinlerini uyardıklarını, atıkların derhal bahçeden uzaklaştırılacağını ve tahrip olan duvarın yapım masrafını ise lojmanda kalanlardan tahsis edileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 13:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?