4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kurbanlıklar gebe çıktı

Hakkari hayvan pazarında vatandaşlara satılan kurbanlık koyunların bir çoğunun gebe çıkması vatandaşları özdü.

Şehirden 3 kilometre uzaklıkta bulunan Mezran Mahallesi sahasında açılan hayvan pazarında satışa sunulan kurbanlık koyun ve keçilerin bir çoğunun bebe çıktığı bildirildi. Sabahın ilk saatlerinden itibaren mezarlıkları ziyaret ettikten sonra kurbanlıklarını kesmeye başlayan vatandaşlar gözlerine inanamadılar. Önceden gebe olduğu fark edilmeyen koyun ve keçileri kesen vatandaşlar hayvanların ikiz gebe olduğunu öğrendiler.

Neye uğradığını şaşıran vatandaşlar kurbanlık için aldıkları hayvanlar sayesinde sevap işleyeceklerini bilmeden günaha girdiklerini belirttiler. Çocuklarının hayvan yavrularını görünce ağlamaya başladığını anlatan vatandaşlar, geçen yılda bazı kendini bilmez hayvan satıcıların para uğruna gebe hayvan sattıklarını kaydettiler. Aldıkları kurbanlıkları gebe olan Ramazan Taş, Ali Dayan, Ahmet Tan isimli vatandaşlar, hayvanların gebe olduğunun farkına varmadıklarını kestikten sonra ikiz yavru ile karşılaştıklarında iş işten seçtiğini ve duruma üzüldüklerini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 17:08:33
Güncelleme :20 Aralık 2007 Perşembe 17:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAKKARİ IP: 85.106.226.xxx Tarih : 26.12.2007 19:43:53

BUNLARIN HEPSİ DOĞRU ÇÜNKÜ BİZİM ALDIĞIMIZ KOYUNDA GEBEYMİŞ BUNUDA ŞÖYLE ANLADIK KURBANIMI ZI KESERKEN BAKTIM KÜÇÜK BİR KOYUN YAVRUSU VAR VE HEPİMİZ ŞAŞIRDIK BU OLAY KARŞISINDA ÇOK AMA ÇOK ÜZÜLDÜM ALLAHIM BİZİ AFFETSİN