27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mehmetçik'ten dev uygulama

Hakkari'de Dağ Komando Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı'nın başlattığı, Valilik Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (SYDV), Sağlık, Milli Eğitim ve Tarım İl müdürlüklerinin de katkı sağladığı köy uygulamalarıyla yöre halkına büyük destek sağlanıyor.

Önceki gün 125 haneli ve 950 nüfuslu Üzümcü Köyü'ne bir çıkartma yapan ekipler, köylüler tarafından coşkuyla karşılandı, askeri araçların önüne geçen çocuklar görevlilere el sallayarak sevinçlerini dile getirdi. Üzümcü Köyü İlköğretim Okulu'nda askeri doktor ve hemşireler tarafından köylüler ve öğrenciler sırasıyla tepeden tırnağa kadar sağlık taramasından geçirilerek kendilerine ücretsiz ilaç verildi.

Öğrencileri diş sağlığı taramasından geçiren doktorlar, 115 öğrenci arasında dişlerine en iyi bakanlara değişik hediyeler verdi. Sağlık taramasından yanı sıra askerler okulun arkasında çocukların saçlarını tıraş ederken, komutanlar ise yardıma muhtaç ailelere beraberlerinde getirmiş oldukları 110 koli dolusu gıda paketi ile 54 koli dolusu giyim ve kırtasiye malzemesini askeri araçlarının içinden indirerek kendi elleriyle hak sahiplerine dağıttı.

Geze İlköğretim Okulu ve Lisesi'nde gönderilen 180 koli dolusu giyim, gıda ve kırtasiye malzemesi de değişik köylerde bulunan okullara dağıtıldı. Geze İlköğretim Okulu ve Lisesi'ne teşekkür eden öğrenci ve aileleri, kendilerine sahip çıkanlara minnettar olduklarını söyledi.
Uygulamalarda ayrıca Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Dr. Nazmi Cin de köylülerin hayvanlarını rutin sağlık taramasından geçirdi. Uygulamaya katılan komutanlar ise köyün ileri gelenleriyle sohbet edip sorun ve sıkıntılarını tespit ederek okulun eksiklikleri olan tuvalet ve içme suyunu sağlama sözünü verdi.

Üzümcü Köyü Muhtarı Süleyman Çiftçi, köylerine dev uygulama başlatan Mehmetçiklerin taziyelerine de katıldığını belirterek, hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmayan komutanlara yöre halkı adına teşekkür etti. Köyden ayrılan askeri araçların arkasından koşan çocuklar, Mehmetçiklere el sallayarak sevinçlerini dile getirmeye çalıştı.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 16:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?