27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Özarslan'dan coşkulu konser

Türk Halk Müziği sanatçısı Mustafa Özarslan, Hakkari'de konser verdi. "Hakkari Umut Günleri" adlı projeyle Avrupa Birliği'nden (AB) sosyal faaliyetler için hibe almayı başaran Naim Karaman, Mustafa Onay, Ömer Kara ve Erdal Uca isimli 4 üniversite öğrencisinin girişimleri sonucu Mustafa Özarslan, Hakkari'de konser verdi.

Dün akşam saatlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor salonunda verilen konsere çok sayıda vatandaş katıldı. Hakkarili genç kız ve erkekler, Mustafa Özarslan'ın seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle eşliğinde halaylar çekerek eğlendi. Bir gencin kendisine uzattığı poşiyi başına bağlayarak türkü söyleyen Özarslan, vatandaşların büyük beğenisini kazandı. "Ser mircan" isimli Kürtçe şarkıyı da okuyan Özarslan, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Hakkarili genç kızlar ve erkekler seslendirilen Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde doyasıya halay çekerek eğlenirken, aniden sahneye inen Avdel Sayım isimli bir genç sanatçıya ulaşarak elini öpmek için büyük çaba harcadı. Görevlilerin zorlukla zaptetmeye çalıştığı genç sonunda ulaştığı Özarslan'ın elini öperek kendisine sarıldı. Yaklaşık 4 saat süren konserde gençler çektikleri halaylarla doyasıya eğlendi.

Görevlilerin güçlükle sahneden çıkartmak istediği Avdel Sayım, "Sanatçının Hakkari'de olması benim için dünyadaki en büyük mutluluktu. Kasetinde büyük zevk alıyorum. Yanına gidip de elini öptüm. Diğer sanatçıların da ilimize gelmelerini istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 15:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?