4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Paletli kar aracı kurtarıldı

Hakkari'de dün akşam saatlerinde görev değişimi için personel götürürken çığ altında kalan paletli kar aracı, sürdürülen çalışmalar sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 24.00 sıralarında il merkezine bağlı Merzan Mahallesi'nde bulunan Türk Telekom Müdürlüğü'ne bağlı Radyolink İstasyonu'na personel taşıyan araç tepelerden inen çığ altında kalmış, sürücü İsa Acar ile beraberindeki güvenlik görevlilerinden Cahit Caner ile Celal Gümüşlü, aracın açıkta kalan penceresinden dışarı çıkarak kurtulmuşlardı. Çığ altında kalan paletli kar aracı ile mahsur kalan personelleri kurtarmaya çalışan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı karla mücadele ekibinin de üzerine çığ gelmiş, operatörler Remzi ve Abdurahman Çiftçi, araçtan atlayarak kurtulmayı başarmıştı.
Çığ altında kalan Özel İdaresine ait iş makinesinin ise Köye Hizmet Götürme Birliği ile Belediye Başkanlığı'na ait iş makinelerinin yardımıyla çıkartılmasının ardından bugün paletli kar aracı kurtarılmaya çalışıldı. Köye Hizmet Götürme Birliği ekipleri, dün geceden beri çığ altında bulunan Türk Telekom Müdürlüğü'ne ait paletli kar aracını çıkartılması için bugün sabah saatlerinde bir çalışma başlattı. Bazı mahalle sakinleri ise ellerine aldıkları küreklerle çalışmalara destek vererek kar aracının üstündeki karları temizledi. Yaklaşık 4 saat süren bir çalışmanın ardından mahalle yolu açılarak paletli kar aracı çığ altından çıkartıldı. Aracın çıkartılması sırasında akşam saatlerinde çığ tehlikesi atlatan Türk Telekom Müdürlüğü görevlileri de çalışmalara destek vermeleri dikkat çekti. Kar altında çıkartılan araç daha sonra kuruma götürüldü.
Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan paletli kar aracı şoförü İsa Acar, kurumda görevli güvenlik görevlilerini nöbet değişimi için istasyona götürdükleri sırada üzerlerine çığ düştüğünü belirtti. Çığ altında kalan aracın bir kapısını açarak olaydan yara almadan kurtulduklarını belirten Acar, "Araçta 3 kişi bulunuyorduk. Bizi kurtarmaya gelen 2. ekibinde üzerine başka bir noktada çığ düştü. Onların da iş makinesi çığ altında kaldı. Bu sefer ise 3. bir ekip bölgeye gelerek çığ altında kalan 2. ekibi kurtardı" dedi.
Hacı ve Ahmet Çiftçi isimli mahalle sakinleri ise evlerinin yakınında mahsur kalan 3 kişiye yardım ederek kurtardıklarını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 18:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?