27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Saatlerce sırada beklediler

Hakkari Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan öğrenciler, kendilerine dağıtılmak üzere getirilen bir çift ayakkabı alabilmek için uzun kuyruk oluşturarak, yaklaşık bir saat boyunca ayakta bekledi.

Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından yürütülen 'Akut Anadolu ile El Ele' projesi kapsamında dağıtılmak üzere Hakkari Valiliği'ne gönderilen spor ayakkabılar, Vali Erdoğan Gürbüz'ün eşi Ayşe Filiz Gürbüz tarafından öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Ayşe Filiz Gürbüz'ün 20 dakika geç geldiği dağıtım esnasında öğrenciler, daha önceden koridorda sıraya konuldu. Yaklaşık bir saat boyunca kuyrukta ayakkabı alabilmek için bekleyen bazı öğrenciler, yorulunca oturarak dinlenmeye çalıştı. Öğrenciler daha sonra okul yönetimi tarafından sınıflara alındı.

Öğrencilerin koridorda bekletilerek daha sonra sınıflara alındığından habersiz okula gelen Vali eşi Ayşe Filiz Gürbüz, burada 100 öğrenciye ayakkabı dağıttı. Ayakkabı almanın heyecanını yaşayan bazı öğrenciler, sınıfta kundura ayakkabılarını çıkararak aldıkları spor ayakkabılarını giydi.

AKUT tarafından gönderilen toplam 220 spor ayakkabısının yaklaşık 2 hafta önce kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, geriye kalan 100 tanesinin ise bugün Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine dağıtıldığı bildirildi. Ayrıca İzmir Ufuk Giyim Sanayi tarafından gönderilen 120 adet kot pantolonun ise öğrencilere dağıtılmak üzere Endüstri Meslek Lisesi Müdürü'ne teslim edileceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 17:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?