27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Şehir içinde üst geçit talebi

Hakkari Belediyesi'nin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Meclis Grup Başkanı Memduh Çallı, trafiğin yoğun olduğu şehir girişlerindeki ana yollarda üst geçitlerin yapılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

İHA bürosunu ziyaret eden Çallı, Dağgöl Mahallesi'nde Şehit Selahattin İlköğretim Okulu, Bulak Mahallesi'nde 23 Nisan İlköğretim Okulu ile Biçer Mahallesi'nde bulunan Mustafa Kemal Lisesi'nin trafik yoğunluğu sebebiyle üst geçit yapılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Ekonomik sıkıntı çeken belediyenin üst geçit yapmasının şu anda imkansız olduğunu belirten Çallı, çareyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da buldu. Başbakan Erdoğan'a konuyu anlatan bir mektup yazdığını kaydeden Çallı, "Ülkemizin en ücra köşesinde ve İran ile Irak devletlerine sınır olan Hakkari İli, ülkenin bekçisi konumundadır. Yerel seçimlerde belediye meclisinde görev alan AK Parti'li arkadaşlarımızla birlikte uyum içinde ilin sorunlarını çözmek için yoğun çaba sarf ediyoruz.

Bu çalışmalar neticesinde önemli gördüğümüz ancak Hakkari Belediyesi'nin yapma imkanı bulamadığı bazı hizmetlere katkıda bulunmak istiyoruz. Hakkari'nin şehir girişinde bulunan 3 ayrı noktada 2-3 bin öğrencisi olan okulların bulunduğu yerlerde üst geçit ihtiyacının olduğu ve bu geçitlerin yapılması aciliyet arz etmektedir. Sayın Başbakan'ımıza bir mektup yazarak bu talebimizi ilettik" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 23:17:58
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 00:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?