27
Temmuz
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Susuz kalan yüzlerce ağaç kurudu

Hakkari'de meydana gelen depremde ağaçların sulanması için kullanılan kaynak kuruyunca yüzlerce meyve ağacı da kurumaya yüz tuttu. Kıran Mahallesi'nde ikamet eden Yusuf Kutluk isimli vatandaş, çeşmenin yeniden eski haline getirilmesi için yetkililere defalarca müracaat etmesine rağmen hiçbir sonuç alamadığını, yıllardır büyük emekler verdiği bahçesinin susuzluktan dolayı kuruduğunu ileri sürdü.

Bahçesinde değişik çeşitte yüzlerce meyve ağacının bulunduğunu belirten Kutluk, diğer ağaçların kurumaması için yetkililerin eski çeşmenin olduğu yere sondajla su çıkarılmasını önerdi. Kutluk, "Bahçemde yüzlerce değişik meyve ağaçları bulunmaktaydı. Bahçedeki çeşme sayesinde sulama sıkıntısı yoktu. Ancak deprem sonrası çeşme tamamen kurumaya başladı" dedi.

Hakkari Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Devlet Su İşleri (DSİ) Hakkari Şube Şefliği'ne müracaat etmesine rağmen bir sonuç alamadığını öne süren Yusuf Kutluk, "750 metrekare alandaki bahçe göz göre göre kurudu. Yalvardık yakardık; sesimizi duyan olmadı. Yıllarca emek verdiğimiz bahçenin kullanılamaz hale gelmesi uykularımızı kaçırıyor. Ailecek perişan olduk. Her bir meyve ağacının kurtarılması, bir canın kurtarılması demekti; ancak yetkililerin vurdum duymazlığı yüzünden elden gitti. Geriye kalan meyve ağaçlarının kurtarılması için yetkililerin bahçede bir sondaj çalışması yapmasını istiyoruz. Yapılmadığı takdirde gerideki ağaçlar da tamamen yok olacaktır" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri ise, meyve ağaçlarının kolay büyümediğini dile getirerek yetkilileri göreve çağırdı. DSİ yetkilileri ise, Yusuf Kutluk'un müracaatını Van DSİ Bölge Müdürlüğü'ne ilettiklerini, sonucun alınması için de beklediklerini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 13:22:57
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 11:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?