27
Temmuz
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

11.5 kilo eroin ele geçirildi

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen ve narkotik köpeğinin de kullanıldığı operasyonda 11 kilo 500 gram saf eroin ele geçirildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden eğiticisiyle birlikte yaklaşık 3 ay önce Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen Ralph adındaki K-9 narkotik köpeğinin, çıktığı ilk görevinde 11 kilo 500 gram eroin ele geçirmesini sağladığı bildirildi.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari İl Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlilerinin istihbarat çalışmaları neticesinde 34 AT 6573 plakalı otomobille Hakkari'den İstanbul iline uyuşturucu madde götüreceği şeklinde elde edilen bilgi sonucu ZAP-1 adıyla bir operasyon başlattıklarını söyledi.

Sürücülüğünü Y.Ö.'nün yaptığı otomobili Hakkari'den çıkış yapmak üzere seyir halindeyken durdurulduğunu belirten Ağdere, "İlk görevine çıkan narkotik köpeğimiz Ralph'in aracın özel olarak yapılan gizli bölmelere tepki göstermesi üzerine geniş bir inceleme başlatıldı ve arka sağ çamurluk içi davlumbaz boşluğunda 5 paket, arka sol çamurluk içi davlumbaz boşluğunda 2 paket ve aracın yakıt deposuna orijinali bozularak sonradan yaptırılan zula tabir edilen gizli bölümünde 16 paket olmak üzere İstanbul iline gönderilmek istenen toplam 11 kilo 500 gram eroin maddesi ele geçirdi" dedi.

Yakalanan şüpheliyle ilgili de bilgi veren Emniyet Müdürü Ağdere, "Adı geçen şahısla ilgili yapılan arşiv tetkikinde Y.Ö.'nün daha önceden uyuşturucu madde kaçakçılığına karıştığı 17.05.2000 tarihinde İstanbul Küçük Çekmece İlçesi'nde ele geçirilen 53 kilo eroin maddesi olayıyla yakalandığı ve 18.09.2002 İstanbul Fatih İlçesi'nde yapılan operasyonda 2500 miligram eroin maddesiyle birlikte yakalanarak adli makamlara sevk edildiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak olayda ele geçirilen uyuşturucu maddeleri İran'dan ülkemize kaçak yollarla soktuğu tespit edilen bir şahısın aranmasına devam edilmekte olup, araç sürücüsü Y.Ö. isimli şahıs ise çıkarıldığı Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tutuklanarak cezaevine konulmuştur" şeklinde konuştu.

Ağdere, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden eğiticisiyle birlikte Hakkari'ye yaklaşık 3 ay önce atanan narkotik köpek Ralph'nin Ankara'da da 3 ay narkotik kursu gördüğünü anlattı. Ralpn'nin her gün 500 gram mama ile beslendiğini, günlük masrafının 3.5 YTL olduğunu anlatan Ağdere, "Alman kurdu dediğimiz 2 yaşındaki narkotik detektör köpeğimizin çıktığı ilk görevinde başarı göstermesi bizi sevindirmiştir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 12:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?