22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İmam Hatip'te dayak iddiası

Hakkari İmam Hatip Lisesi'nde, sınıfta sorulan soruya yanlış cevap veren bir öğretmenin, öğrencisini döverek hastanelik ettiği ileri sürüldü. Hastanede tedavi altına alınan öğrencinin sol böbreğinin zarar gördüğü bildirilirken, Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce İmam Hatip Lisesi 9/B sınıfında ders veren biyoloji öğretmeni Mustafa Topu, iddialara göre öğrencilere biyolojiyle ilgili değişik sorular sordu, daha sonrada öğrencilerin kendilerine soru sormasını istedi. Öğrencilerin sorduğu 3 sorudan 1'ine doğru cevap veren öğretmen Topu, sinirlenerek 16 yaşındaki Ünal Bozkurt'u bayıltana kadar dövdü. Sınıf arkadaşları tarafından baygın halde Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan öğrenci, tedavi altına alındı.
 
Gazetecilerin telefonlarına cevap vermeyen öğretmen Mustafa Topu'nun meslektaşları ise öğretmenin pişman olduğunu ve öğrencinin ailesinden özür dilemek istediğini ifade etti. Yaklaşık 3 günden beri evinde yatan Ünal Bozkurt ise İHA muhabirine yaptığı açıklamada, derste soru sorduklarını, öğretmen Topu'nun bazı soruları cevaplandıramadığı için çok sinirlendiğini söyledi. Sinirlenen öğretmenin hıncını almak için kendisini dövdüğünü bildiren Bozkurt, "Öğretmen boğazımdan tuttu ve beni dövmeye başladı. Arkadaşlarım beni hastaneye kaldırdı. Şimdi okula gitmek istiyorum ancak rahatsızlığımdan dolayı gidemiyorum. Öğrencisini dövdüğü için daha önce de bu öğretmenle ilgili olaylar oldu. Daha sonrada öğrenciler o öğretmeni dövdü" şeklinde konuştu.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyse, velinin müracaatı üzerine söz konusu öğretmen hakkında gerekli soruşturmayı başlattıklarını bildirdi.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 19:38:15
Güncelleme :11 Mayıs 2006 Perşembe 14:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilal koseoglu IP: 81.214.99.xxx Tarih : 20.05.2006 17:39:03
BIR IMAM HATIPLI OLARAK GERCEKTEN COK UZULDUM RABBIMDEN TEMENNIM BOYLE SEYLERLE KARSILASMAMIZDIR...KENDILERINE ACIL SIFALAR DILIYORUM.