16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Operasyonda 10 kilo esrar ele geçirildi

Hakkari'de bir yolcu otobüsünde yapılan aramada 10 kilo esrarın ele geçirildiği, yılbaşından beri ele geçirilen uyuşturucu miktarının ise 108 kilo 273 grama yükseldiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve Yüksekova Kaçakçılık ve Organize Suçlar Gurup Amirliği tarafından yapılan çalışmalar sonucu bazı şahısların örgüt oluşturmak suretiyle batı illerine yönelik uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edildi. Örgütün deşifresine yönelik başlatılan planlı operasyonlar çerçevesinde bugün saat 11.30 sıralarında Yüksekova Kaçakçılık ve Organize Suçlar Gurup Amirliği ekiplerince İpekyolu Polis Kontrol Noktası'nda yapılan kontrollerde, Yüksekova İlçesi'nden Van istikametine giden bir yolcu otobüsünün durdurulduğu belirten açıklamada, "Araçta yolcu olarak bulunan S.G. ile S.E. isimli şahıslara ait bagajlarında yapılan aramada, valizler içersinde zulalı vaziyette toplam 10 kilo esrar maddesi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmek üzere gözaltına alınarak tahkikata başlanmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yılbaşından bugüne kadar gerçekleştirilen 15 ayrı operasyonda toplam 108 kilo 273 gram olmak üzere, 94 kilo 550 gram esrar maddesi, 1 kilo 858 gram kokain, 1 kilo 865 gram Afgan esrarıyla bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 22:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?