27
Temmuz
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

AKP heyeti Hakkari'de

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen olayları yerinde inceledikten sonra Hakkari'ye gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) heyeti, Vali Erdoğan Gürbüz ve Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ile görüştü.

Şemdinli'de meydana gelen olayların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Batman Milletvekili Afif Demirkıran, Hakkari Milletvekilleri Fehmi Öztunç ve Mustafa Zeydan'ın da aralarında bulunduğu heyet, Hakkari'ye geldi.

Valiliğe gelen heyet, burada valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Gürbüz'le basına kapalı 45 dakika süren bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmenin ardından Genel Başkan Yardımcısı Ayalan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Buradaki incelemelerimizden aldığımız bilgileri bir rapor halinde Başbakanımız'a sunacağız ve orada değerlendireceğiz. Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'de her ne kadar barış ortamını bozmak isteyenler varsa da, buna halkımız müsaade etmemiştir. AK Parti olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa sonuna kadar yapacağız.

Bu olayın faillerinin bulunması, sürdürülen adli ve idari soruşturmanın sonuna kadar devam etmesi için gerekeni yapacağız. Şu anda hem adli hem de idari soruşturma devam ettiği için yargı süreci vardır. Bizim herhangi bir şekilde yargıya müdahale etmemiz söz konusu değildir. Şu anda birileri serbest, birileri tutuklu dememiz de mümkün değildir. Bu süreç devam edecektir ve soruşturma sonunda kimlerin tutuklandığını, kimlerin serbest bırakıldığını hepimiz göreceğiz. Olaya sükunetle ve aklımızı kullanarak yaklaşırsak yanlış yapmamış oluruz" dedi.

Bir gazetecinin, "Yaşar Büyükanıt'ın 'tutuksuz yargılanan astsubay iyi bir askerimizdir' şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise Ayalan, "Sayın Başbakanımız'ın açıklaması var. Elbette Kara Kuvvetleri Komutanımız, beraber çalıştığı sürece o arkadaşımızdan istifade etmiş olabilir. Halen çok iyi bir asker olabilir. Ancak bu konularda yorum yapmamız şu an için uygun değildir. Başbakanımız'ın bir cümlesi var; 'Bu olayın failleri ve müsebbipleri her kimse mutlaka bedelini ödeyecektir'.

Biz bu sözün üzerine başka bir söz söylemeyeceğiz. Kaç kişi olacak, sonu nereye varacak bunların hesabını yapmayacağız. Türkiye demokratik bir Cumhuriyet'tir. Hükümet bu olayın üzerine gidecektir. Bundan geriye de dönüş yok" şeklinde yanıt verdi.

Heyet daha sonra Hakkari Adliye binasına geçerek burada Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın'la basına kapalı olarak 1 saat süren bir görüşme yaptı. AK Parti İl Teşkilatı'nı da ziyaret eden heyetin geceyi Hakkari'de geçireceği, yarın Ankara'ya döneceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 20:16:25
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 20:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?