27
Temmuz
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Hakkari esnafından protesto

Hakkari'deki esnaf, Şemdinli'de meydana gelen patlamaları protesto etmek amacıyla sabah saatlerinde dükkanlarının kepenklerini indirirken, Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen basın toplantısında toplanan yaklaşık 500 kişilik bir grup olayın biran önce aydınlatılmasını istedi.

Esnafın kepen indirdiği Hakkari'de yoğun güvenlik önlemlerinin altında bazı sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından yapılan basın açıklaması sırasında, bir grup vatandaş İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyerek, Vali Erdoğan Gürbüz'ü istifaya çağırdı.

Bu sırada grubu dağıtmak isteyen polis gaz bombası kullanarak havaya uyarı ateşi açtı. Gaz bombasından etkilenen vatandaşlar, çevrede bulunan binalar ile belediye binasına sığındı. Daha sonra tekrar ara sokaklara toplanan grup, burada OYAK Bank, AK Parti ve MHP binalarının camlarını kırdı. Grup daha sonra Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçerek burada bulunan Atatürk Polis Merkezi'nin camlarını kırdı.

Grubu dağıtmak üzere ara sokaklara gelen polis ise burada yine gaz bombası kullanarak havaya ateş açarken, panzerler ise sokaklardan hızla geçerek grubu dağıtmaya çalıştı. Bunun üzerine öfkelenen grup, Altay Caddesi üzerinde bulunan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askeri lojmanların camları taşladı.

Belediye Başkan Vekili Bişar Mavigöz ve bazı vatandaşlar, grubu her ne kadar engellemeye ve sakinleştirmeye çalıştıysa da bunda başarılı olamadı. Güvenlik güçleri olayların daha fazla büyümemesi için takviye ekip istedi. Sıkı güvenlik önlemleri alan polis, çarşı merkezinde ve ara sokaklarda bulunan vatandaşları dağıttı. Vatandaşların dağıtılmasıyla birlikte Hakkari'de çarşı merkezi ve sokaklar boş kaldı.

Bu arada, birçok vatandaşın ise gaz bombasından etkilendiği bildirildi. Çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulanan İl Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere, atılan taşlardan 2 polis memurunun yaralandığını, 1 vatandaşın ise gözaltına alındığını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 16:15:00
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 16:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?