27
Temmuz
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Maskeli çeteye darbe

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, Hakkari-Van karayolunda bir süre önce meydana gelen birçok silahlı gasp olayı ile ilgili 3 kişinin yakalandığını belirtti.

Konu ile ilgili bugün öğle saatlerinde makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Gürbüz, 18 Eylül 2005 tarihinde saat 02.15 sıralarında merkeze bağlı Boybeyi Köyü Hakkari-Van karayolu Sıcaksu mevkiinde meydana gelen silahlı gasp olayı ile ilgili Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan teknik çalışma ve araştırmalar neticesinde gasp olayını 5 şahsın gerçekleştirdiği tespit ettiğini ifade etti.

İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan operasyon neticesinde 5 şahıstan 3'ü olan Fesih Ayhan, Latif Acar ve İsmail Kılıç isimli şahısların dün Van'ın Başkale İlçesi'nde yakalandığını belirten Vali Gürbüz, "Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararına istinaden yakalanan şahısların ev ve müştemilatlarında yapılan aramalarda gasp ettikleri 5 adet cep telefonu ile yine gasp olayında kullandıkları 34 UE 8109 plakalı otomobil ele geçirilmiştir. Olayla ilgili yapılan teferruatlı tahkikat sonucunda aynı şahısların Van ilinde 15 ayrı gasp olayını da gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Olaya karışan diğer 2 şahsın yakalama çalışmalarına devam edilmektedir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 18:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?