27
Temmuz
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Park halindeki araçta patlama

Hakkari'de park halindeki araçların arasında meydana gelen patlamada can kaybı olmazken, birçok ev ve işyerinin camları kırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Bulvar Caddesi üzerinde park halindeki iki aracın arasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce konulan bomba, gece 03.00 sıralarında büyük bir gürültüyle patladı.

Patlamanın etkisiyle, Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürü Maaz Özdemir ve Otluca Köyü Hidroelektrik Santrali işletmecisi Hacı Özdemir isimli kardeşlere ait 06 AK 6250 plakalı otomobil ile 34 BV 8097 plakalı minibüste maddi hasar meydana geldi.

Arka arkaya park edilen araçların arasına konulan ve zaman ayarlı olabileceği tahmin edilen bombanın patlamasıyla birlikte çevrede bulunan bir çok işyerinde maddi hasar meydana gelirken, bazı evlerin ise camları kırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından olay yerinde çevre güvenliği alındıktan sonra, bomba uzman ekipleri tarafından araçlarda inceleme yapıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında patlamayla ilgili olay yerinde hale incelemelerin sürdüğü bildirildi.

Patlamayla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürü Maaz Özdemir, gece saat 03.00 sıralarında bir patlama sesiyle uyandıklarını belirterek, dışarı çıktıklarında kendisine ve ağabeyine ait araçların arka ve ön taraflarının uçtuğunu gördüklerini belirtti. Özdemir, hasar gören araçlarının dışında bir şey ya da kimse görmediklerini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 05:34:24
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 12:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SAMET CANPOLAT IP: 81.213.157.xxx Tarih : 14.10.2005 21:10:31
BU SALDIRIYI YAPANLARI NEFRETLE KINIYORUM. AİLE SAKİNLERİNE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ GÖNDERİYORUM. TÜRKİYE CUMHURİYETİ SUÇLULARI BULACAK VE CEZALARINI VERECEKTİR..BÖYLE BİR SALDIRI NE YÜCE YARADAN ALLAH TARAFINDAN NEDE BÜYÜK ÜLKEMİZ TARAFINDAN CEZASIZ BIRAKILMAYACAKTIR...