27
Temmuz
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

'Şemdinli'yi protesto

Hakkari'de bugün öğle saatlerinde, Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen patlamaları protesto etmek amacıyla toplanan bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin düzenlediği basın toplantısı sonrası meydana gelen olaylarda 11 polis memurunun çeşitli yerlerinden yaralandığı, 2 vatandaşın ise gözaltına alındığı belirtildi. Olaylarda birçok kamu kurum ve kuruluş binası ile işyerinin camları kırıldı.

Yaşanan olayların ardından ortamın sakinleşmesiyle birlikte belediyenin temizlik işçileri, ellerindeki süpürge ve küreklerle yollardaki taşları topladı. Yolları süpürerek topladıkları taşları görevli bir kepçenin ağzına koyan belediye ekipleri, şehri temizlemeye başladı.

Belediye ekipleri şehrin temizliğine başlarken, kamu kurum ve kuruluşlarının görevlileri ile işyerleri sahipleri ise kırılan camların yerine yenilerini taktırmak için ölçü aldırttı. Çıkan olaylar sonrasında AK Parti, MHP, OYAK Bank, İş Bankası, Sivil Savunma Müdürlüğü, TEDAŞ Müessese Müdürlüğü binaları ile birçok işyerinin camları tamamen kırıldı. TEDAŞ Müessese Müdürü İsmail Özdemir, atılan taşlardan binanın camlarının ve 5 ila 6 bilgisayarların kırıldığını belirtti.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere, çıkan olaylarda 11 polis memurunun çeşitli yerlerinden yaralandığını belirterek, Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde ayakta tedavileri yapılan polislerin taburcu edildiklerini belirtti. Ağdere, yaşanan olaylarda 2 vatandaşın gözaltına alındığını, birçok kamu kurum ve kuruluş ile işyerlerinin de camlarının kırıldığını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 23:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?