24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Pansiyonda kalıyorlar

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Güzelkonak Köyü Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nda (PİYO) görev yapan öğretmenler, okulun lojmanı olmadığı için öğrencilere ait pansiyonda kalıyor.

Türkiye'nin Iran ve Irak sınırlarının kesiştiği bölgede bulunan 600 öğrenci kapasiteli Güzelkonak PİYO'da 28 köyden gelen 800 öğrenci, güç şartlarda eğitim alıyor. Kırık camları, dökülmüş sıvaları olan okulun öğrencileri, yoğunluk yüzünden sınıflarda oturacak sandalye bulmakta bile güçlük çekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan ücretsiz kitapların hala ulaşmadığı, tuvaletinde pis suların akacağı deliği olmayan okulda kütüphane, kantin, dinlenme salonu, laboratuar, hemşire ve hasta çocukları sağlık kurumuna yetiştirecek bir aracın dahi bulunmadığı öğrenildi.

Okulun lojmanın olmaması nedeniyle öğretmenler, öğrencilere ait pansiyonda kalıyor. Öğrencilerle yaşayan öğretmenler, ortak tuvalet, banyo ve yemekhaneyi kullanıyor. Banyonun tek gözlü olması ve öğrenci tuvaleti içinde bulunması yüzünden günlerce banyo yapamayan öğretmenler, yıkanacak su bulmakta zorlandıklarını dile getirdi. Birçok öğretmen, evli olmasına rağmen eşi ve çocuklarını köye getiremezken, okul müdürü Ali Kadir Benzer, eşi ve 2 çocuğuyla öğrenci pansiyonunda kalıyor. Müdür Benzer'in ev eşyaları ise koridorlarda bulunuyor.

Müdür Ali Kadir Benzer, öğretmenlerin öğrenci pansiyonunda kalması, bazı öğrencilerin yer yokluğu yüzünden okula gelememesi karşısında çaresiz kaldığını belirterek, "Peki bu öğretmenleri nerede barındıracağız? Burada bu dağ başında kiralık ev de yok, ne yapacağız?" diye dert yakındı.

Tüm bu zorluklara karşılık okulda görev yapan 6 bayan öğretmen, ders sonrası okulda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Öğretmenler, temizlik görevlisi olmadığı için okul binasını kendileri yıkıyor. Hatay'dan gelen Fatma Gündüz, İstanbul'dan gelen Derya Nalçakar, Adana'dan gelen Bilsen Karatay, İzmir'den gelen Semra Kaya, Rize'den gelen Tülay Özben, Erzincan'dan gelen Kübra Türkmen adlı öğretmenler, tek amaçlarının kendilerine verilen bu kutsal görevi yapmak ve eğitim-öğretime muhtaç öğrencileri en güzel şekilde yetiştirmek olduğunu vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 14:06:36
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 00:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?