5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Minik ayaklar artık üşümeyecek!

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Kızılay Şube Başkanlığı, okullarına kara lastikleriyle giden Karapınar Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine yardım elini uzattı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karapınar Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrencilerin kara lastiklerle dondurucu soğuklarda okula gitmeleri yönündeki haberler üzerine Sarıkamış Kızılay Şube Başkanlığı harekete geçti. Şube Başkanı Mir Hasan Taş, 80 öğrenciye mont, çizme, bere, eldiven ve diş macunu dağıtmak için ekibiyle birlikte köye gitti. Dondurucu soğukta kara lastikleriyle okullarına giden öğrenciler ise Şube Başkanı Mir Hasan Taş ve ekibini sıcak çay ve çiçeklerle karşıladılar. Hafta sonu olmasına rağmen önlüklerini de giyinen öğrenciler, yardımlar karşısında büyük bir sevinç yaşadılar ve Kızılay yetkililerine teşekkür ettiler.

Sarıkamış Kızılay Şube Başkanı Mir Hasan Taş, haberlerin ulusal televizyonlarda yayınlanmasının ardından Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin yardım malzemelerinin acilen dağıtılması yönünde talimat verdiğini söyledi. Sarıkamış Kızılay Şube Başkanlığı olarak 2 hafta önce hazırlanan "Okullardaki Fakir Öğrencilere Yardım" projesiyle birçok köyde yardım dağıtımı yaptıklarını da ifade eden Taş, "Bu proje çerçevesinde Genel Başkanımız sayın Tekin Küçükali'nin talimatları doğrultusunda mont, çizme, bere ve eldiven gönderildi. Bizler de proje kapsamındaki köy okullarında, fakir öğrencilere okul müdürleri ve okullardaki Kızılay kulüpleri aracılığıyla dağıtımları gerçekleştirdik. Karapınar Köyü İlköğretim Okulu da bu proje kapsamındaydı ve Genel Başkanımız sayın Tekin Küçükali'nin talimatıyla Karapınar köyünde de 80 öğrenciye yardım malzemelerini teslim ettik" dedi.

Yardım alan öğrencilerden Dilan Karakurt ise "Sesimize kulak verdiği için Kızılay Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim maddi durumumuz kötüydü. Annem hasta ve paramız olmadığı için babam annemi doktora götüremiyor. 3 kız kardeşiz ve bir kardeşim parasızlık yüzünden okumadı. Bu karda kışta bize mont, eldiven ve şapka getirdiği için Kızılay'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 13:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?