5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Uçak seferleri iptal

Kars'ta yoğun kar yağışı nedeniyle uçak seferleri iptal edildi.
Dün akşam saatlerinde başlayan ve bu sabah etkisini arttırarak devam ettiren yoğun kar yağışı nedeniyle Kars-Ankara seferini yapacak olan 11.50 uçağı ile Kars-İstanbul seferini gerçekleştirecek olan 12.00 uçağının uçuşlarının iptal olduğu bildirildi.

Kars'ta dünden itibaren etkili olan kar yağışı uçak yolcularını perişan etti. Kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu şehir içinde, il genelinde 200'ün üzerinde köy yolu ulaşıma kapandı.

İl genelinde dünden bu yana etkili olan yağış sonrası kar kalınlığı şehir içinde 15 santimetreyi buldu. Sabah evlerinden çıkan vatandaşlar kar şaşkınlığı yaşarken, esnaf ise işyerlerinin önünü temizlemekle meşgul oldu. Köy yollarının kapanmasıyla yine işsiz kaldıklarını ifade eden esnaf, günlerini kar temizlemekle geçirdiklerini belirttiler.
Olumsuz hava koşulları en çok da uçak yolcularını etkiledi.

Dün, İstanbul-Ankara-Kars seferi yapan uçakların kötü hava koşulları nedeniyle Erzurum'a inmesi ve Kars'tan uçuşların gerçekleşmemesi yolcuları perişan etti. Geceyi Kars'ta geçiren yolcular bu sabah yeniden yağan karı görünce tamamen umutsuz olduklarını söylediler. Cenazeye yetişmek için Ardahan'ın Posof ilçesinden dün Kars'a gelen ve olumsuz hava koşulları nedeniyle uçakların gerçekleşmemesi sonucu kentte beklemek zorunda kalanlar ise ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirttiler.

Öte yandan yoğun kar yağışıyla birlikte alarma geçen Karayolları ekipleri bütün güzergahlarda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyorlar. Şehirlerarası yolların ulaşıma açık olduğu belirtilirken, 200'ün üzerinde de köy yolunun ise ulaşıma kapandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 13:48:26
Güncelleme :5 Ocak 2008 Cumartesi 13:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hamit SEYHAN IP: 81.215.213.xxx Tarih : 8.01.2008 09:06:28

Sayın Kent haber yöneticileri sizlerin emeği ile bizlerde sizlerin sayfalarında yer aldığımız için sizlere teşekkür ederim.Memleketim güzel yurdum senin coğrafi durumdandır kaderin iklimin kışın karılı soğuk yazın sıcak ve kurak kış olduğu zaman hayat durur sende insanlarımızın eli kolu bağlı kalır bir yandan kar ve soğuk öbür yandan işsizlik veya fukaralık kardan kapanır köy yolların senin esnaf ticaret yapmak ister besmele çeker iş yerini açar ama nafile yine kar yine yollar kapalı ama yinede hayat her şeye rağmen yaşamaya değer çünkü kar bir beyaz gelinliktir.