1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

İlginç hırsızlık

Kars'ın Digor İlçesi'nde, gece yarısı bir işyerinin duvarını delerek içeri giren hırsızlar, çelik kasayı da deldikten sonra mola verip kayısı yedi ve ceviz kırdı.

Karınlarını doyurduktan sonra yandaki işyerine de duvarı delerek giren hırsızlar burada da çelik kasayı delip yaklaşık 30 milyar lira civarında para ve çeşitli malzemeleri çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgilere göre, önceki gece yarısı kimliği belirsiz hırsızlar, Iğdır Caddesi'nde Mustafa Karbaz'a ait yem ve gıda dükkanının yanında bulunan harabe binanın üzerinden aşarak işyerinin Rus yapımı 60 santimetrelik duvarını deldi. İçeride çift sıralı 14'erli içi yem dolu çuvalların ön kısmında bulunanları dışarıdan yırtarak elleriyle yemleri boşaltmak suretiyle içeri giren hırsızlar, rahat çıkabilmeleri için içeriye bakan kısımda bulunan yem çuvallarını da aynı sistemle boşalttı. Hırsızlar daha sonra işyerinde bulunan çelik kasayı uzun uğraşlar sonucu deldi ve içerisinde bulunan değerli eşya ve paraları aldı. Burada mola veren hırsızlar işyerinde bulunan kayısı ve ceviz çuvallarını boşaltarak, bir süre kayısı ve ceviz yedi.

Daha sonra yandaki Tuncer Cihangir'e ait telefon bayiinin duvarını delerek içeri giren hırsızlar, burada da önce çelik kasayı deldi ve ardından da cep telefonu, kontör ve sigara gibi malzemeleri çaldı. Hırsızlar, toplam olarak yaklaşık 5 saat gibi bir zamanın ardından geldikleri gibi çıkıp kayıplara karıştı.

Sabah saat 07.00 sıralarında işyerini açan ve gördükleri manzara karşısında şok olan işyeri sahipleri, Digor'da 1 yılda yaklaşık olarak 10 işyerinin soyulduğunu, hatta bir gecede 4 işyerinin bile soyulduğunu söyleyerek, dert yandı.

İşyerlerinin açılmasından sonra yapılan ilk belirlemelere göre, Mustafa Karbuz'a ait 32 numaralı işyerinden 11 milyar lira tutarında kontör, 3 milyar lira civarında değişik markalarda sigara ve 2 milyar 800 milyon lira nakit para olmak üzere toplam 16 milyar 800 milyon liralık hırsızlık olduğu belirlendi. Tuncer Cihangir'e ait işyerinden ise 4 milyar 600 milyon lira nakit para, 200 dolar, 8 adet altın kaplama saat, 4 milyar lira tutarında kontör, 3 milyar lira civarında değişik markalarda sigara ve 8 adet cep telefonu olmak üzere yaklaşık olarak toplam 15 milyar lira zarar olduğu belirtildi. Hırsızların yakalanması için soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 10:24:24
Güncelleme :26 Kasım 2005 Cumartesi 11:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?