23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Bakan Çelik Sarıkamış'ta

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde Milliyet Gazetesi tarafından yaptırılan Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışını yaptı.

Açılışa, Bakan Hüseyin Çelik'in yanı sıra Kars Valisi Nevzat Turhan, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, Milliyet Gazetesi yöneticileri ve çok sayıda daire amiriyle öğrenciler katıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Bayram Gale, Vali Nevzat Turhan ve Hanzade Doğan'ın birer konuşma yaptığı törende, kürsüye çıkan Bakan Çelik, sözlerine Nasrettin Hoca'nın bir fıkrasıyla başladı; "Nasrettin Hoca bir at almak için şehre inmiş. Bakmış at pahalı nal alıp dönmüş.

Çevresindekiler hocaya 'sana at lazımdı sen nal alıp döndün' deyince Hoca ise 'yavaş yavaş, kaldı 3 nal bir at'" diyen Bakan Çelik, "Biz bütün problemleri bir günde bitiremeyiz. Yavaş yavaş hedefe ilerliyoruz. Bakın bütün valilerimiz son yıllarda eğitimle ilgili büyük gelişmelerin olduğunu söylüyor" şeklinde konuştu.

17 Haziran 2003 yılından bu yana başlatılan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası çerçevesinde bu yılın sonuna kadar 150 bin çocuğun eğitime kazandırıldığını da ifade eden Çelik, "Bu tür kampanyaların büyük bir önemi var. Hanzade Doğan'ın biraz önce konuşmasında, 'Bir baba eğer ekonomik gerekçelerden dolayı çocuğunu okula göndermiyorsa işsizlikten, sefaletten, fukaralıktan kurtulmaya hakkı yoktur' demişti. Ben de bu söze katılıyorum. Ekonomik sebeplerden dolayı çocuğumu okula gönderemiyorum mazeretini ortadan kaldırdık. Eğer bir kişi fakirlikten dolayı çocuğumu okula gönderemiyorum diyorsa hükümetimiz şartlı nakit transferi projesiyle öğrencilerin annelerine para veriyor" dedi.

"ÇOCUĞUMU OKUTAMIYORUM DİYEN BABALAR BANA DOĞRUDAN MÜRACAAT ETSİN"
Okula gidemeyen kızlara ve ailelerine seslenen Bakan Çelik, "Ülkenin her tarafındaki kızlara ve maddi gerekçelerden dolayı çocuklarını okula göndermeyen babalara sesleniyorum. Çocuğumu okutamıyorum diyen babalar bana doğrudan müracaat etsinler. Bunlara şu veya bu şekilde imkan bulup okula göndereceğiz.

Tek kız çocuğu bile dışarıda kalmayacak şekilde kampanyalarımız devam edecek. 'Neden hep kızlara yurt yapılıyor biz erkeklere yok mu? diyen erkekler içinde projemiz var. Bütün ilçelerimizde kız ve erkek yurtları yapacağız. Bu yıl Türkiye çapında Ortaöğretim yurdu seferberliği oldu. Eskiden Kars'ta, Ağrı'da, Van'da geçerli olan yakıt türü 'kokaryakıttı' (tezek) şimdi ise Kars'a, Sarıkamış'a doğalgaz geliyor. Bunun da buradan müjdesini vereyim. Önemli olan zoru başarmaktır" diye konuştu.

Daha sonra 100 öğrenci kapasiteli olan, ilk etapta 64 öğrencinin kayıt yaptırdığı ve 3.5 ayda yapımı tamamlanan Sarıkamış Kaymakamlığı Milliyet Gazetesi Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı yapıldı. Yurdu gezen ve incelemelerde bulunan Bakan Çelik kız öğrencilere 'Bir şiirdir Çanakkale' CD'si dağıttı. Yurttan ayrılan Bakan Çelik yanına yaklaşan bir çocukla yakından ilgilendi ve adını öğrendikten sonra çocuğu öptü.

Açılışın ardından gazetecilerin, "Ağabeyinizle birlikte YÖK'e dava açtınız mı açacak mısınız?" sorusu üzerine, "Burası yeri değil. Burası bir yurt açılışı" şeklinde cevap veren Bakan Çelik, karayoluyla Kars'a giderek buradan da özel uçakla Ankara'ya uçtu.

Bu arada açılıştan bir saat önce Kars Valiliği'nin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Kars'ta görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri için tahsis ettiği bir araçla Sarıkamış'a gitmek için bir saat önce yola çıkan gazeteciler, aracın hararet yapması nedeniyle yolda kaldı. 60 kilometre hızla giderken hararet yapan eski model aracın arızalanması nedeniyle bir saat boyunca yolda bekleyen basın mensuplarından bir kısmı arazi üzerinde uykuya dalarken, bazıları gezinerek vakit geçirdi bazıları da Kur'an okuyarak sabır dileğinde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 20:15:17
Güncelleme :3 Ocak 2006 Salı 16:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?