1
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Bingür Sönmez


Bingür SÖNMEZ   (1952-    )

Prof. Dr. Kalp Damar Cerrahı.1952 yılında Sarıkamış’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Pendik Lisesi’ni 1969 yılında bitirerek İstanbul Tıp Fakültesi’ne girmiştir. 1976 yılında Tıp Doktoru olarak mezun olduktan sonra, bir yıl burslu olarak dil öğrenmek amacıyla İngiltere’ye gitmiştir.

1977–1984 yılları arasında uzmanlık eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi'nde tamamlamış, uzmanlık eğitiminin son bir yılında Londra St. Thomas Hastanesi’nde cerrahi asistanı olarak çalışmıştır.

1988 yılında doçent olduktan sonra İngiltere’de aynı hastanede tekrar üç yıl çalışarak koroner cerrahisi eğitimini tamamlamıştır.1990 yılı sonunda ülkemize kesin dönüş yaparak İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsü’nde göreve başlamıştır. 1997 yılında Profesör olmuş, 2001 yılına kadar Kadir Has Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastanesi’nde Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak çalışmıştır.

Halen, İstanbul Memorial Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuğu bulunmaktadır.

Yurt içinde ve yurt dışında bulunan 22 derneğin üyesidir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar