16
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

TOKİ'ye giden yollar genişliyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Malatya merkez Beydağı Mahallesi Yapraklık mevkiinde yaptırılan toplu konutlara giden yolu genişletme çalışmaları başladı. Malatya Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Beydağı Mahallesi devamında yapılan TOKİ evleriyle birlikte söz konusu bölgede özellikle araç trafiğinin artış göstereceği belirtilerek, şimdiden önlem alınmaya başlandığı bildirildi.

TOKİ evlerine kadar giden yolun 10 metre genişliğinde olduğu ve ihtiyacı şu anda bile karşılayamadığı ifade edilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Beydağı Mahallesi'nin önemli bir bölümüne ve TOKİ evlerine hizmet vermekte olan mevcut 10 metre genişliğindeki yolun, ihtiyacı karşılayamayacağı tespit edilmiş olup, çalışmalara başlanmıştır. Halen, Beydağı Mahallesi Kanalboyu Caddesi 12. Sokak ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu devamında yol genişletme çalışmaları devam ediyor. TOKİ evlerine kadar olan toplam 2050 metre uzunluğundaki yolun yaklaşık 1800 metrelik kısmı, 10 metre genişliğinden 20 metre genişliğe çıkarılıyor. Geri kalan 200 metrelik kısımda ise yeni yol açılıyor."

Yol açma ve genişletme çalışmaları amacıyla mevcut yol güzergahında kalan 6 evin parselleriyle birlikte kamulaştırıldığı belirtildi. Yol güzergahında kalan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun bir derslik ve bahçesine karşılık olarak, okul sahasına tahsis edilmek üzere 2100 metrekarelik bir parselin de kamulaştırıldığı ve bu kamulaştırmalar için, 550 bin YTL (550 milyar lira) ödeme yapıldığı vurgulandı.
Beydağı Mahallesi Kanalboyu Caddesi 12. Sokak ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu devamında sürdürülen yeni yol açma ve genişletme çalışmalarının, Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 14:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?