2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Tarihi konağa restorasyon çalışması

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, şehrin tarihi konaklarından İstanbulluoğlu Konağı'nı satın alıp, restore ettirecek. 

Malatya İl Daimi Encümeni'nin merkez Hüseyinbey Mahallesi Tekke Camii arkasında bulunan ve Adana Tarihi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla 1989 yılından beri korunması gerekli kültür varlıkları arasında yer alan tarihi İstanbulluoğlu Konağı'nın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından satın alınarak restore edilmesi teklifi, İl Genel Meclisi tarafından kabul edildi. 

İstanbuloğlu Konağı'nı şu anda 4 varisinin bulunduğu ve bu varislerin ortak imzayla valiliğe başvurarak, burayı uygun bir fiyata valiliğe satmak istedikleri bildirildi. Toplam 157 metrekare büyüklüğünde olan ve şu anda atıl vaziyette bulunan konağın, restore edildikten sonra "Malatya Evi" olarak kullanıma sunulacağı aktarıldı. 

Bu arada, 3 yıl önce restore edilen ancak kullanıma açılmayan Niyazi Mısrı Mahallesi'ndeki Karakaş Konağı'nın çatı ve saçaklarının yapılması için, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na teklifte bulunulduğu kaydedildi.
.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 19:52:52
Güncelleme :7 Mayıs 2006 Pazar 13:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?