2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Savcılık iddianamesi tamam

Malatya Çocuk Yuvası olayıyla ilgili 9 bakıcı kadın hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak sanıklar hakkındaki iddianamede, yuvada yaşanan bütün olaylar yer aldı.

Malatya Çocuk Yuvası olayında yapılan gizli çekimlerdeki şiddet görüntülerinin yayınlanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından M.A. (Melahat Akboğa-34), Y.G. (Yıldız Güven-37), N.D. (Nezahat Demirtaş-48), E.B. (Elif Biradlı-42), N.T. (Naciye Tutal-47), Ş.S.(Şefika Solmazgül-46), M.G. (Müjgan Kazgan-31), İ.Y. (İnsaf Yılmaz-39) ve F.İ. (Fatma İçyer-52) adlı bakıcı kadınlar hakkında "eziyet" iddiasıyla dava açıldı. Şüphelilerin 3 ile 8 yıl arasında cezalandırılmasının istendiği davada iddianame tamamlandı. Savcılığın, 4 bakıcı kadın hakkında ise eziyet suçundan ek takipsizlik kararı verdiği belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde toplam 40 çocuk eziyet mağduru olarak gösterilirken, eziyet gören çocuklar arasında 3 yaşındaki Tayyip Erdoğan Işık da bulunuyor. İddianamede, yurttaki bir çocuğa dışkı yedirildiği iddiası da yer alıyor. İddianamede, B.Ç. adlı çocuğun mağdur sıfatıyla verdiği beyanında, N.A. adlı bakıcı kadının A.B'ye (5) büyük abdestini önce eline sonra ağzına verdiğini, A.B'nin yememek için ağladığını, kadının da A.Byi döverek zorla yedirdiğini, kendilerinin tuvaletteki bu olayı camdan gördüklerini ve iddia ettiği öne sürüldü.

Çocuk Yuvası'ndaki gizli çekimleri yaptığını söyleyen stajyer öğrenci Ü.S'nin, çekim yapmak için özel bir çaba sarf etmediğini, olaydan dolayı pişman olduğunu ve çekim karşılığında para almadığını söylediği kaydedildi. Ü.S'nin gizli kameralı özel siyah gömlek giyerek çekim yaptığını anlattığı belirtildi.

Bu arada, 11 Şubat 2003 tarihinde Malatya'da Ermeni terzi Haykas Makasçı'nın öldürülmesi davasında dini nikahlı olarak yaşadığı Ahmet Uçar ile yargılanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılarak Malatya E Tipi Cezaevi'nde kalan Azerbaycan uyruklu Arzu Mamedova adlı kadın da Çocuk Yuvası'ndaki 4 yaşındaki oğlu Denizhan Mamodova nedeniyle müşteki sıfatıyla iddianamede yer aldı.

Öte yandan, bir suçtan dolayı Malatya E Tipi Cezaevi'nde bulunan Yunus Altan adlı şahıs da müşteki sıfatıyla iddianamede yer aldı.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 10:40:02
Güncelleme :31 Ocak 2006 Salı 16:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?