4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Zirve Yayınevi davasında 2. duruşma

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde 3 kişiyi öldürdüğü öne sürülen sanıklar 14 Ocak 2007 Pazartesi günü ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Sanıklar ilk kez mahkeme önünde ifade verip savunma yapacak.

Malatya'da 18 Nisan tarihinde biri Alman uyruklu 3 kişiyi öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Emre G., Salih G., Cuma O., Abuzer Y. ve Hamit C. ile tutuksuz yargılanan Kürşat K. ve Mehmet G., ikinci kez mahkeme önüne çıkacak. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı örgüt kurmak, terör örgütü faaliyetleri çerçevesinde birden fazla adam öldürmek, iş yeri dokunulmazlığını bozmak ve silahlı terör örgütüne yardımda bulunmak"tan yargılanan sanıklar ve avukatları, ikinci duruşmada savunmalarını mahkemeye sunacak.

İlk duruşmada mağdur avukatlarından Ergin Çinmen'in sanıklarla ilgili sevk maddelerinde hatalar olduğunu, sanıkların soykırım suçu işlediklerini iddia ederek bu davadaki suçun soykırım suçu kabul edilmesi gerektiğini ileri sürmesi talebi ile ilgili olarak mahkemenin ara kararını bu duruşmada vermesi bekleniyor. Mağdur avukatlarının "16 klasörden oluşan misyonerlik ve Hristiyanlık ile ilgili bilgi ve delillerin dava kapsamından çıkartılması" ile ilgili talebinin de ikinci duruşmada ara karara bağlanması bekleniyor.

Bu arada, davanın ilk duruşmasına Almanya Ankara Büyükelçiliği Hukuk İşleri Başkanı Martin Graft, Kiliseler Başpasörü Ahmet Güvener, ABD Büyükelçiliği Siyasi İşler Büro Sorumlusu Jeffrey Collins de katılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 16:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?