2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Valilikte ses bombası

Malatya Valilik Binası'nda meydana gelen ses bombası patlaması ile ilgili olarak başlatılan inceleme devam ediyor.

Malatya Valilik Binası'nın ikinci katındaki Yazı İşleri Müdürlüğü girişinde bulunan bayanlar tuvaletinde meydana gelen ses bombası patlamasından sonra olay yerine gelen ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Emniyet yetkilileri, olayın 2 gün önce Rize Belediye Başkanlığı'nda, Trabzon MHP İl Binası'nda ve Merzifon Kaymakamlık Binası'nda meydana gelen ses bombası patlamalarının bir uzantısı olabileceğini ifade etti. Ses bombasının, valilik binasına kim ya da kimler tarafından nasıl içeri alındığının da, başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında incelendiği ifade edildi. Olaydan sonra valilik binasına tüm giriş ve çıkışlar tek kapıdan verildi.

VALİ HALİL İBRAHİM DAŞÖZ, PATLAMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, valilikteki patlamanın ses bombası olduğunu belirterek, "Birkaç ilde görülen patlama gibi. MLKP bağlantısı olabilir. Araştırıyoruz" dedi.

Makamında basın toplantısı düzenleyen ve valilikteki patlamayla ilgili bilgi veren Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Vilayet binasında bayanlar tuvaletinde bir ses bombası patladığı görülmüştür. Gerekli tespit çalışmaları sürüyor. Yapılan belirlemeler neticesinde, bir ses bombasının elektronik düzenekte plastik kaplı olduğu görülmüştür. Tuvalet içerisinde küçük bir tahribat söz konusudur. Parça etkili bomba olmadığı için başka zarar söz konusu değildir. Herhangi bir cana zarar verici bir durum da söz konusu değildir" dedi. Son günlerde birkaç ilde görülen ses bombası hadisesiyle ilgili bunun benzerlik gösterdiğini ifade eden Vali Daşöz, "İlk etapta MLKP akla gelebilir. Şu an için kesin bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

Bu arada Vali Daşöz, medya mensuplarının alınmadığı patlamanın olduğu tuvalette incelemelerde bulundu.

POLİSİ İKİNCİ KEZ BOMBA ALARMINA GEÇTİ

Malatya Valilik Binası'ndaki tuvalette ses bombası patlatılmasından birkaç saat sonra, bu kez binanın arka tarafında İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne ait odanın pencere önünde fark edilen şüpheli poşet polisi alarma geçirdi. Şüpheli paketin patlatılmasından habersiz olan emniyet merkez ise, vatandaşlardan giden ihbar üzerine patlama sonrasında "Valilik arkasında patlama var" diyerek ekipleri buraya yönlendirdi.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.00 sıralarında görevliler tarafından ses bombası nedeniyle valilik binası çevresinde yapılan inceleme esnasında İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne ait odanın penceresinde fark edilen şüpheli poşet, ekipleri alarma geçirdi. Önce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personeli aranarak, poşetin personele ait olabileceği değerlendirildi. Poşetin kime ait olduğu tespit edilemeyince, olay yerindeki bomba imha ekipleri, önce yere düşürdükleri poşeti, daha sonra fünye ile patlattı. Polisin çevrede yoğun güvenlik önlemi aldığı şüpheli paketin patlatılması sonrasında yapılan incelemede poşetin içerisinde diyet ekmek ve küçük kutu yoğurt çıktı.

Çıkan sesten dolayı bazı vatandaşların Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak valilik binası arkasında patlama olduğu şeklindeki ihbarı üzerine, Emniyet merkezinden telsizle, "Vilayet arkasında 87 no'lu konu (patlama) gerçekleştiği şeklinde yeni bilgi aldık. İvedi ekiplerimiz buraya geçsin" şeklinde anons yapıldı. Bu anons üzerine olay yerindeki ekipler de olaya müdahale edildiği şeklinde karşı anonsla cevap verdi.
Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 23:52:34
Güncelleme :28 Ocak 2006 Cumartesi 01:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?