7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Başkan Kavuk'tan şeffaf yönetim sözü

Malatyaspor Kulübü Başkanı İlhan Kavuk, yönetim kurulu olarak şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini ve her ay düzenli olarak valiliği ve belediyeyi takım hakkında bilgilendireceklerini söyledi.

Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, yönetime geldikleri 1 aylık sürenin değerlendirmesini yaptı. Yönetime gelmeden önceki durumun ne kadar kötü ve karmaşık olduğunu bütün kamuoyunun bildiğini belirten Başkan Kavuk, Futbol Federasyonu ile olan sıkıntıların bazılarının çözümlendiğini, bazılarının ise önümüzdeki döneme bırakıldığını söyledi. Yaşanan sıkıntılardan dolayı futbolcuların kafa yapısı olarak tamamen bittiği bir dönemde yönetime geldiklerini dile getiren Kavuk, 1 aylık süreçte futbolcuları motive etme hedefinde başarılı olunduğunu ve şu anda iyi bir çizginin yakalandığını kaydetti. Şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini, her ay aylık çalışmaları ve kulübün tablosuyla ilgili olarak valiliği ve belediyeyi bilgilendireceklerini belirten Kavuk, "Yönetime geldiğimizde takımın içinde bulunduğu ortam çok kötüydü. Oyuncuları motive ederek bir yere getirdik. Futbolcu alacaklarının yüzde 35'i ödendi. Ayrıca futbolculara 4 maç başı ödemesi de yapıldı. Futbolcularımız biz istemediğimiz sürece hiçbir yere gidemezler. Bu dönemdeki sıkıntıların çözümü için Belediye Başkanımız Cemal Akın, kulübe 1 milyon 500 bin YTL maddi destekte bulundu. Futbolcularımız, Elazığspor maçı sonrasında gidebilirlerdi, bunun önüne geçtik. İstanbul'dan gelecek olan paralar var. Bununla ilgili çalışmayı bayram sonrasına bıraktık. Biz mevcut durumu toparlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Transfer çalışmalarına başladıklarını söyleyen Başkan Kavuk, "7 futbolcumuz sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Kadromuzu 22-25'e çıkartmamız gerekiyor. Transfer çalışmalarına başladık. Transferde ince eleyip, sık dokuyacağız. Mevcut kadroyu koruyacağız" dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Maliye'ye olan borçların ödenmesiyle ilgili olarak bir görüşme yaptıklarını belirten Başkan Kavuk, borçların ancak yeni bir kanun çıkmasıyla taksitlendirileceğini, bunu da kısa sürede yapılacağının kendilerine aktarıldığını bildirdi. Maliye Bakanı Unakıtan'ın Malatyaspor'a gelir getirici Hazine'ye ait arsa bulunması durumunda yardımcı olma sözü verdiğini de belirten Kavuk, bu konuda bir arayış içerisinde olduklarını kaydetti.

Malatyaspor'dan ayrılan 7 futbolcunun Futbol Federasyonu'na bir başvurusu olmadığını ve bu futbolcuların da 4 maç başı ödemesinin hesaplarına yatırıldığını ifade eden Kavuk, "Giden futbolcular gelmek istiyorlarsa, oturup konuşuruz. Şuna inanıyorum, futbolcunun mutlaka emeği vardır, ama alternatifleri de vardır. Giden futbolculara karşı iyi niyetli değilim. Gelmek isterlerse oturup konuşuruz. Takımda şu ana kadar gitmek isteyen futbolcu da yok, transfer teklifi gelen futbolcu da yok" şeklinde konuştu.

Kavuk, Teknik Direktör Fahrettin Ömeroviç'ten yönetim olarak memnun olduklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 18:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?