4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Görme engelliler başarılı döndü

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yerel Gündem 21 Görme Engelliler Spor Kulübü üyeleri, 3. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda 6 gümüş madalya ve 1 kupa ile Malatya'ya döndüler.


Yerel Gündem 21 Toplantı Salonu’nda bir basın açıklaması yapan Kulüp Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, Nisan 2006'da Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü'nün Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Platformuna katılması ile daha da güçlendiğini ve Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Görme Engelliler Spor Kulübü olarak çeşitli turnuvalarda yer aldıklarını belirterek, amaçlarının engellilerin ihtiyacı olan ve kişisel donanımlarını zenginleştirerek spor faaliyetlerine katıp, toplumsal entegrasyona dahil etmek olduğunu söyledi.


Diyarbakır'da 26 - 30 Ağustos 2008 tarihleri arasında düzenlenen 3. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’na katılarak ikinci gelerek yine madalyalarla döndüklerini belirten Nurettin Kaplan, 6 gümüş madalya ve 1 kupa kazandıklarını ifade etti. Kulüp olarak atletizm, yüzme, goalball, B1 B2 futsal, halter ve judo gibi spor dallarında da başarıları olduğunu açıklayan Kaplan, tüm engelli gençleri bu başarılara ortak olmaya çağırdı. Kaplan, " 2006 yılında Görme Engelliler Halter Şampiyonasında 90 kiloda Vahap Arpacı Avrupa ve Türkiye 1.’si, 75 kiloda Bench Presste Cihan Tosun Türkiye 3.’sü, 82 kiloda Bench Presste Nurettin Kaplan Türkiye 3.’sü oldu. Türkiye Şampiyonası’nda ise Ünal Dönmez 100 metrede Türkiye 3.’sü ve Halime Yılmaz 100 metrede Türkiye 3.’sü oldu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 20:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?