4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Malatyalı yazarların imza günü

Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Malatyalı Yazarlar imza günü düzenlendi. 

Yeni Cami yanındaki Kitap Fuarı’nda düzenlenen imza gününe eğitimci- yazarlar Mehmet Ali Cengiz ve Mehmet Gülseren'in yanı sıra eğitimci-yerel yönetici yazar Ziya Kesriklioğlu katıldı. 

Programa Malatyalı yazarların yanı sıra Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Başkan Vekili Kemal Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Memur-Sen Bölge Başkanı Şahin Kayaduman, Araştırmacı-Yazar Celal Yalvaç, bazı gazeteci ve yazarlar ile çok sayıda kitapsever katıldı. 

İmza Günü'nde kısa bir konuşma yapan Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman, "Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak Malatyalı yazarlarımızı halkla bir araya getirdik. Düzenlemiş olduğumuz imza gününde Malatyalı yazarlarımıza yoğun bir ilgi oldu. Bu tür etkinliklere ve onlara destek olmaya devam edeceğiz. Katılımcılara teşekkür ediyoruz." dedi. 

Yerel yönetici - yazar Ziya Kesriklioğlu ise, kendilerinin çok tanınmış bir yazar, kitaplarının da öyle jelatini açılmadık sözlerle dolu orijinal eserler olmadığını, çoğunluğu yerel ve amatör çapta mütevazı çalışmalar olduğunu belirtti. Kesriklioğlu, şunları söyledi:
"Ne yazık ki bizler bugün kitaptan çok televizyon ve SMS okuyoruz. AB ülkelerinde kitap, ihtiyaç sıralamasında 18. sırada iken bizde 118.’ci sırada bile değil, 200' lerde. Bu çok acı bir durum, bunu değiştirmemiz lazım. Bu programın okuma ve kitaba ilgi adına küçük de olsa bir katkısı olursa bundan bahtiyar oluruz." 

Programa katılarak kitaplarını imzalayan eğitimci-yazar Mehmet Ali Cengiz de imza gününde çok duygulandığını belirterek şunları söyledi:
"Malatyalı olmaktan ve bir yazar olarak burada bulunmaktan, bu ilgi ve manzaradan çok duygulandım. Emeği geçenlere, başta Cemiyet Başkanımız Haydar Bey olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Son olarak konuşan eğitimci-yazar Mehmet Gülseren ise gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getirerek, "Avrupa'da okumayan, kendini yenilemeyen doktorun, yine okumayan kendini yenilemeyen öğretmenin diploması iptal ediliyor, bende belgesi var. Bana yetki verilse Türkiye'de de okumayan, yazmayan öğretmeni görevinden alırım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 18:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?