2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Malatyaspor cezaya tepkili

Malatyaspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Ali Cengiz, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Sarı-kırmızılı ekibe verilen 1 maç saha kapatma cezasına tepki gösterdi.

Malatyaspor Kulübü'nün resmi internet sitesine bir açıklama yapan Ali Cengiz, tüm yaşananların ardından, Turkcell Süper Ligi'nin 24. haftasında oynayacakları Gençlerbirliği maçının Adana 5 Ocak Stadı'na alınmasının kendilerini farklı düşüncelere sevk ettiğini belirterek, "Bu tür bir ihtimali aklımıza getirmek istememekle birlikte, kamuoyundaki 'Acaba Malatyaspor bir komplonun kurbanı mı?' düşüncelerinin ortaya çıkmasını engelleyemiyoruz" dedi.

Ali Cengiz, Malatyaspor olarak PFDK'nın verdiği saha kapatma cezasına itiraz ettiklerini ve Tahkim Kurulu'ndan kesin kararın çıkmasını beklediklerini de ifade ederek, "Hakem kararlarını, para ve saha kapatma cezasını artık tartışmak istemiyoruz. Bu konuda gerekli açıklamaları daha önce yapmıştık. Ne var ki karşılaşmanın Adana 5 Ocak Stadı'na alınması şüpheleri beraberinde getirdi. Aramızda yüzlerce kilometre mesafe olsa bile, biz Adana'yı kardeş şehir olarak kabul ediyoruz. Adana'ya gitmekten her zaman mutluluk duymuşuzdur. Adanalı hemşerilerimizin Malatyaspor'a destek vereceğinden de eminiz. Ayrıca, Adana'nın yanı sıra Mersin ve Osmaniye'de yaşayan binlerce Malatyalı'nın bizi bu maçta yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Kulübümüze gelen telefon ve bilet talepleri bunu göstermektedir. Malatya'dan da binlerce taraftarımız bu maça gitmek ve Malatyaspor'u bu zor gününde yalnız bırakmamanın kararlılığı içerisinde" diye konuştu.

Gençlerbirliği maçına yoğun ilgi olduğunu, stadın kullanım hakkına sahip olan Adana Gençlik ve Spor İl Başkanlığı ile temasa geçtiklerini ve stadın sadece 3 bin 500 kişilik oturma kapasitesinin bulunduğunu kaydeden Cengiz, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) koltuk bulunmayan statlara veya stadın koltuksuz tribünlerine seyirci alınmaması konusunda kesin talimatı var. Adana'ya stat kapasitesinin üzerinde taraftar bekliyoruz. TFF'nin bunu göz önünde bulundurması gerekirdi. Oraya 3 bin 500'den 1 fazla seyirci bile gelse, mağdur olacağız" dedi.

Ali Cengiz, daha önce bu statta Süper Lig maçları oynatıldığının gerekçe gösterilmesini de kabul edemeyeceklerini belirterek, "O dönem Süper Lig'de UEFA kıstasları geçerli değildi. Ayrıca Adanaspor yaşadığı kaos nedeniyle Süper Lig'den çekilme aşamasına gelmişti. O günün şartlarıyla bugünü değerlendiremeyiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 19:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?