2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Selami Özdemir'den Ulusoy'a destek

Malatyaspor Kulübü Sportif Direktörü Selami Özdemir, Türk futbolunun en başarılı dönemini Haluk Ulusoy ile yaşadığını belirterek, "Haluk Ulusoy, yeni dönemde daha başarı olacaktır. Yeni bir seçim Türk futboluna fayda getirmez" dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un tecrübeli bir futbol adamı olduğunu ve Türk futbolunun en başarılı dönemlerini Haluk Ulusoy ile yaşadığını ifade eden Selami Özdemir, "Haluk Ulusoy, yeni dönemde profesyonel ekibiyle daha büyük başarılar kazanacaktır. Federasyonda yeniden görev istemedik. Türkiye'de hep eskimiş yüzlerden şikayet ediyoruz. Haluk Ulusoy'un ekibinde de yeni yüzlerin olması Türk futbolunun menfaatinedir. Biz her zaman her yerde onlara yardımcı olacağız. Bizim yerimiz şu anda kulüplerde, Türk futboluna tabanda hizmet etmektir" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Haluk Ulusoy ile ilgili açıklamalarını da değerlendiren Özdemir, "Söz konusu dosyalara baktığımız zaman çok önemli konular yok. Orada bir usül hatası var. Fazla yorum yapmak istemiyorum, bu konular hukuka intikal edecek. Daha önceden de 2000-2004 döneminde mahkemelerle uğraşmış, daha sonra Yargıtay'da aklandık. Gerçekler ortaya çıkacaktır. Bana göre sorun çıkacağını sanmıyorum. Harcamaların hepsi usulüne ve özerkliğe uygun yapılmıştır. Herhangi bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.Yeni bir seçim de Türk futboluna yarar getirmez" diye konuştu.

Haluk Ulusoy'un eski yönetiminde görev yapan 7 arkadaşının şu anda değişik kulüplerde çalıştığını, aralarından sadece Rafet Kırgız'ın amatör kuruldan sorumlu yönetici olarak yeniden federasyonda göreve başladığını belirten Özdemir, "Haluk Ulusoy'un Türkiye çapında çok geniş bir ekibi var. Bu ekipler birbirleriyle sürekli ilişki içerisindedir. Hem profesyonel kadrolarda, hem fahri görevlerde olsun Haluk Ulusoy geniş bir kadroya sahip. Bu kadrolarla da ilişkileri gayet iyidir. Sık sık seyahet eder, bilgi alışıverişinde bulunur, telefonla görüş bildiririz. Türk futbolunun menfaatine olacak her şey daima görüşülür ve konuşulur" dedi.

Selami Özdemir, Şenez Erzik ve Haluk Ulusoy'un federasyon başkanlığı zamanında yönetici olarak görev yaptığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 12:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?