17
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Karakaş Konağı'na talip

Malatya Eğitim Vakfı (MEV), restorasyonu 2 yıl önce tamamlanan ancak personel verilmemesi ve bazı sorunlar nedeniyle açılamayan Karakaş Konağı'nın turizmin hizmetine açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan MEV Malatya Şubesi Müdürü Nuri Karakuş, MEV olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurduklarını belirterek, Karakaş Konağı'nı Kültür Evi olarak hizmete açmayı talep ettiklerini bildirdi. Karakuş, bakanlıktan cevap beklediklerini ifade ederek, olur alınması durumunda konağı, Malatya'nın kültür dokusuna uygun sergiler ile yerel yemeklerle yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açmayı planladıklarını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaklaşık 500 bin YTL harcanarak, restorasyonu 2 yıl önce tamamlanan ancak personel verilmemesi ve bazı sorunları nedeniyle açılamayan Karakaş Konağı'nı Etnografya Müzesi olarak hizmete açmayı planlamıştı. Kameraların dahi yerleştirildiği binanın bazı bölümlerinin sıvası, gerekli çatı bölümünün yapılmaması nedeniyle kış şartlarından dolayı dökülmüştü.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 12:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?