23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Battalgazi'yi salladı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde ilk kez bir halk konseri düzenlendi. Battalgazililer, Bülent Serttaş'ın türküleriyle coştu.

Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediye Başkanlığı, Çevre Kültür Değerleri Koruma Vakfı (ÇEKÜL), Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) ve Tarihi Kentler Birliği (UNESCO AIAP) tarafından ortaklaşa düzenlenen '1. Uluslararası Katılımlı Melita'dan Battalgazi'ye Tarih Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri', sanatçı Bülent Serttaş'ın halk konseriyle başladı.

Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nın bahçesinde gerçekleştirilen konsere İlçe Kaymakamı Mehmet Eriş, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Selahatttin Gürkan, Anavatan Partisi Malatya İl Başkanı Soner Gökçe ile birlikte çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. İ

lk kez ilçelerinde gerçekleşen halk konseriyle coşan Battalgazililer, sahneye Malatyaspor formasıyla çıkan Bülent Serttaş'ın söylediği türkülerle unutulmaz bir gece geçirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçede sağlanan birlik ve beraberliğe katkı sunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise konser esnasında ilçeye önümüzdeki yıl bir park yapılması için para toplayacağını belirtti. Anavatan Partisi İl Başkanı Soner Gökçe de park için 5 bin YTL bağışta bulunduğunu açıklayarak, ilk adımı attı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 11:05:32
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 22:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra gülşah eriş IP: 88.232.196.xxx Tarih : 27.01.2009 14:58:40

resimdeki kız benim fotoğrafımı ilk kez bugün görüyorum.babam kaymakam şu anda ziledeyiz.babam zilede görev yapıyor.malatya bizim herşeyimiz.şuana kadar bence en güzel yer malatyaydı.malatyayı hiç birşeye değişmemi.